Příběh Vondroušové: Talent z tenisového světa, ale nyní čelí výzvě od Tunisanky.

Příběh Vondroušové: Talent z tenisového světa, ale nyní čelí výzvě od Tunisanky.

Uns Džábirová: Tenisová senzace, která se blíží k prvnímu grandslamovému titulu

Uns Džábirová, známá také pod jménem Ons Jabeur, je osmadvacetiletá tenistka z Tuniska, která momentálně prožívá svůj nejlepší okamžik v kariéře. V minulé sezoně se dostala do dvou grandslamových finále v Londýně a New Yorku, ale nakonec skončila jako poražená. Přestože ji sužovala zranění a zklamání, vrátila se letos ve velkém stylu a na Wimbledonu předvádí fantastické výkony.

Na cestě do finále porazila čtyři grandslamové vítězky – Biancu Andreescuovou, Petru Kvitovou, Jelenu Rybakinovou a Arynu Sabalenkovou. Překvapivě dokázala otočit zápasy, i když prohrála první set v tie-breaku. Její sebedůvěra je naprosto oprávněná a tenisový svět si všiml jejího vylepšeného výkonu.

Barbara Schettová, bývalá rakouská tenistka a televizní komentátorka, řekla, že Uns Džábirová podala proti Sabalenkové neuvěřitelný výkon a že je připravená vyhrát první grandslamový titul. Švédský tenisový expert Mats Wilander také věří, že je lepší než loni a půjde do finále jako favoritka.

Uns Džábirová je obdivována pro svou fyzičku, obratnost, kreativitu a chytrost. Novinář Joel Drucker z magazínu Tennis.com ji přirovnal ke švýcarskému noži. Steve Tignor, další známý tenisový reportér, popsal finále jako střetnutí dvou špičkových kreativců.

Uns Džábirová se již dvakrát letos utkala s Markétou Vondroušovou a oba zápasy prohrála. Nicméně mnozí odborníci věří, že se jí podaří pomstít a zvítězit ve finále. Craig O’Shannessy, tenisový trenér a autor webu Brain Game, předpovídá, že Džábirová vyhraje ve třech setech díky svému silnému podání a lepším obranným schopnostem.

Finále ženské dvouhry Wimbledonu 2023 začne krátce po 15. hodině středoevropského času na centrálním dvorci. Bude to zajímavý zápas mezi dvěma talentovanými hráčkami, který stojí za sledování.