Přípravy Opavy na ženské fotbalové derby se Slovenskem – zápas plný rivalitního napětí

Přípravy Opavy na ženské fotbalové derby se Slovenskem – zápas plný rivalitního napětí

Česká ženská fotbalová reprezentace se připravuje na svůj první sraz v nové sezóně. Sraz se koná v neobvyklém termínu kvůli mistrovství světa, které hostí Austrálie a Nový Zéland od 20. července do 20. srpna. Většina hráček má za sebou teprve první týden trénování, takže ještě nebudou rozehrané. Trenér nečeká, že budou ve stoprocentní formě.

Na srazu chybí několik opor, a to Petru Bertholdová, Lucie Martínková, Tereza Szewieczková a Eva Bartošová. Naopak se vrátila zraněná Kateřina Svitková. Česká reprezentace se v úterý přesunula vlakem z Prahy do Ostravy, kde je ubytovaná.

První zápas proti Slovensku se odehraje na Městském stadionu v Opavě v pátek 14. července od 18:30 hodin. Druhý zápas proti Severnímu Irsku se uskuteční v úterý 18. července o hodinu později.

„Utkání se Slovenskem bude mít nádech rivality. Hodně Slovenek působí v české lize, jsme si blízko a pravidelně s nimi hrajeme. Mají zajímavý tým. Severní Irsko se loni poprvé v historii kvalifikovalo na mistrovství Evropy, kde nasbíralo cenné zkušenosti ze zápasů s velkými soupeři, takže pro nás bude střetnutí výzvou,“ představil trenér Rada první protivníky nové sezóny.

Česká reprezentace odstartuje Ligu národů 22. září ve Slovinsku. Dalšími soupeři v lize B a skupině B4 jsou Bělorusko a Bosna a Hercegovina.

„Chceme postoupit do ligy A, vytvořili bychom si tak lepší pozici pro los evropské kvalifikace. Nejsilnějším soupeřem ve skupině bude Slovinsko, komplikací je Bělorusko. Hledáme zemi, kde budeme hrát své domácí zápasy,“ prozradil trenér Rada.