Přirovnání Vondroušové k Federerovi a přílet manžela, který má kočku jako chůvu

Přirovnání Vondroušové k Federerovi a přílet manžela, který má kočku jako chůvu

Markéta Vondroušová se stala finalistkou slavného Wimbledonu poté, co porazila Ukrajinku Svitolinovou ve čtvrtfinále a postoupila do druhého grandslamového finále své kariéry. I přes to, že nemá ráda pozornost a raději se drží v úzkém okruhu přátel, na její tváři se objevil široký úsměv.

Travnatá část sezony pro ni původně nebyla důležitá, ale po úspěšném vystoupení na turnaji v Berlíně začala věřit, že může na Wimbledonu něco dokázat. Levorukost jí na trávě přináší výhodu, protože dokáže hrát servis slicem do bekhendu, což je na tomto povrchu velmi efektivní.

Ve svém semifinálovém zápase se Vondroušová blýskla několika úžasnými vítěznými údery z hluboké defenzivy, které připomínaly styl Rogera Federera. Na otázku novinářů, zda to trénovala, odpověděla, že nikdy to netrénovala a bylo to spíše spontánní.

Dalším tématem, kterým se zabývala, byla ukončená spolupráce s oděvním gigantem Nike. Jejich smlouva vypršela na konci minulého roku a zatím není jasné, co bude dál.

Během čtvrtfinále proti Jessice Pegulaové jí pomohl telefonát s manželem Štěpánem Šimkem, který jí povzbudil. Vondroušová také pobavila přítomné tím, že řekla, že manžel do Londýna nepřiletěl, protože musí pracovat a hlídat kočku Frankie.

Celkově je Vondroušová velmi vděčná za to, že po dvou operacích levého zápěstí je konečně bez omezení a může hrát svůj nejlepší tenis. Zraněním v minulosti nemohla zabránit, ale teď se snaží o své tělo pečovat a dělat správné věci, což jí velmi pomáhá a doufá, že zůstane zdravá i v budoucnosti.