Priske popírá nepravdivé tvrzení o Kuchtovi: Někdy se setkávám s dezinformacemi, Kuchta je však čestný jedinec.

Priske popírá nepravdivé tvrzení o Kuchtovi: Někdy se setkávám s dezinformacemi, Kuchta je však čestný jedinec.

Dánský kouč Sparty, Jakob Priske, v rozhovoru na tiskové konferenci vyjádřil svou důvěru v českého reprezentanta Adama Kuchtu a odmítl spekulace o jeho možném odchodu. Priske také zdůraznil rozdíl mezi Evropskou ligou a Evropskou konferenční ligou, kam by se Sparta dostala v případě neúspěchu s Dinamem.

Adam Kuchta, který při posledních dvou zápasech začal na lavičce, byl podle Priskeho kvůli nemoci nepřipravený. Kuchta přišel do Sparty loni v červnu na hostování z Lokomotivu Moskva a pomohl týmu k prvnímu titulu po devíti letech. V posledních dnech se v médiích spekuluje o jeho odchodu do zahraničí.

Priske však vyjádřil svou spokojenost s Kuchtou a označil ho za dobrého kluka. Uvedl také, že Kuchta je stále hráčem Sparty a má před sebou ještě hodně práce. Priske očekává, že Kuchta bude hrát důležitou roli v nadcházejícím zápase.

Kucha ještě nemá jasno o sestavě na zítřejší utkání, i když Priske v posledních zápasech sestavou rotuje. Priske však zdůraznil, že bez ohledu na sestavu by styl hry měl zůstat stejný. Priske očekává, že Sparta bude zítra dominovat.

Pokud se Sparta dostane do Evropské konferenční ligy, získá 2,94 milionu eur (asi 71 milionů korun). Postupem do Evropské ligy by tým vydělal 3,63 milionu eur (asi 87,7 milionu korun). Priske zdůraznil, že rozdíl mezi oběma soutěžemi je velký, jak finančně, tak kvalitativně.

Dinamo se musí na venkovních zápasech evropských pohárů obejít bez fanoušků kvůli tragické události před utkáním 3. předkola Ligy mistrů s AEK Atény. Sparťanští příznivci tak mohou obsadit jejich místa v hostujícím sektoru na Letné.

Priske nevidí absenci fanoušků jako výhodu pro Spartu, ale doufá, že to bude mít vliv na atmosféru na stadionu. Priske doufá, že se jim podaří přivést atmosféru Evropské ligy na Letnou.