Priske uzavřel dohodu s Feyenoordem o podmínkách smlouvy podle médií

Priske uzavřel dohodu s Feyenoordem o podmínkách smlouvy podle médií

Sedmačtyřicetiletého Dána si Feyenoord vyhlédl jako náhradu za Arneho Slota, který od nové sezony převezme Liverpool po odchodu Jürgena Kloppa. Zahraničního kouče neměl rotterdamský klub, který v minulosti vedli i čeští trenéři Jiří Sobotka a Václav Ježek, od roku 1991.

Priske přišel do Sparty před dvěma roky a hned v první sezoně jí pomohl ukončit devítileté čekání na mistrovský titul. Letos s ní ligový triumf obhájil a přidal i vítězství v domácím poháru.

V minulosti vedl Priske jako hlavní kouč Antverpy a Midtjylland, s nímž v sezoně 2019/20 vyhrál dánskou ligu. Následně prošel s dánským klubem poprvé v historii do hlavní fáze Ligy mistrů, když v závěrečném kvalifikačním play off vyřadil pražskou Slavii.

Feyenoord s českým reprezentantem Ondřejem Lingrem získal v dubnu Nizozemský pohár a v lize pak skončil druhý za PSV Eindhoven.

Dánský trenér Brian Priske se podle médií dohodl s nizozemským klubem Feyenoord na podmínkách smlouvy. Sedmačtyřicetiletý Priske by měl nahradit Arneho Slota, který od nové sezony převezme trenérské kormidlo v Liverpoolu po odchodu Jürgena Kloppa.

Priske přišel do české Sparty před dvěma lety a hned v první sezoně pomohl týmu ukončit devítileté čekání na mistrovský titul. Letos s ním Sparta obhájila ligový triumf a přidala i vítězství v domácím poháru.

V minulosti Priske vedl jako hlavní kouč týmy Antverpy a Midtjylland, s nímž v sezoně 2019/20 vyhrál dánskou ligu. Následně s týmem Midtjylland postoupil poprvé v historii do hlavní fáze Ligy mistrů, když v kvalifikačním play off vyřadil pražskou Slavii.

Feyenoord s českým reprezentantem Ondřejem Lingrem získal v dubnu Nizozemský pohár a v lize skončil druhý za PSV Eindhoven. Příchod Briana Priskeho by mohl posílit tým a pomoci mu dosáhnout dalších úspěchů v nadcházející sezóně.