Problematika v Cancúnu: Vondroušová způsobila smíchoty „příspěvkem roku“, Sabalenková vyjadřuje nespokojenost

Problematika v Cancúnu: Vondroušová způsobila smíchoty „příspěvkem roku“, Sabalenková vyjadřuje nespokojenost

Finálový podnik organizace WTA, Turnaj mistryň, začíná v Cancúnu a již před startem se objevují problémy a rozčarování. Některé hráčky se sice soustředí na svůj výkon a nevyjadřují se k podmínkám, ale jiné nedokáží přehlížet zjevné nedostatky.

Světová jednička Aryna Sabalenková opakovaně kritizuje ženskou tenisovou asociaci. Před začátkem turnaje se vyjádřila k organizaci a prohlásila, že nejsou spokojené s tím, že nemohly trénovat na zápasovém kurtu. Podle ní to není úroveň, kterou by mělo finále WTA mít. Hráčky musely trénovat na dvou hotelových kurtech, které byly přebarveny do barev Turnaje mistryň.

Sabalenková uvedla, že obvykle potřebují několik dní, aby se přizpůsobily podmínkám, a doufá, že příští rok WTA odvede lepší práci. Americká vítězka US Open Coco Gauffová reagovala na problémy s nadhledem a doufá, že dokáže svou formu přenést na zápasový kurt.

Markéta Vondroušová se naopak rozhodla zachovat dekorum během oficiálních rozhovorů, ale na sociálních sítích zveřejnila upravenou fotku, na které mají nejlepší tenistky světa oblečené pracovní vesty a pomáhají s dostavbou. Tisíce fanoušků ji za tento příspěvek pochválily.

Vondroušová se na Turnaj mistryň probojovala poprvé v kariéře díky wimbledonskému triumfu. Její soupeřkou v úvodním zápase bude polská hvězda Iga Świątek.

Turnaj mistryň se hraje na tvrdém povrchu a do semifinále postoupí dvě nejlepší hráčky. Celková dotace činí devět milionů dolarů, přičemž vítězka si může připsat přes tři miliony. Loni zvítězila Francouzka Caroline Garciaová.

Bohužel česká hráčka Karolína Muchová se musela odhlásit kvůli zranění. V deblové soutěži si zahrají Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou.

I přes problémy a nedostatky se hráčky těší na turnaj a doufají, že předvedou svůj nejlepší tenis. Fanoušci jsou v Mexiku velmi vřelí a podporující, a atmosféra připomíná domov. Turnaj mistryň je pro mnoho hráček velkou poctou a příležitostí ukázat své dovednosti.