Prokop očekává, že nové auto bude schopné zvládnout extrémní konkurenci na Dakaru v lednu.

Prokop očekává, že nové auto bude schopné zvládnout extrémní konkurenci na Dakaru v lednu.

Jiří Prokop se po dvou letech projektování a stavby vydává na závod Dakar s novým vozem. I když se na tvaru auta příliš nezměnilo, vylepšili ho v mnoha dalších aspektech. Největší změnou je nový šestiválcový turbomotor, který má pomoci v boji s rychlou konkurencí. Nicméně, testování novinky provází několik komplikací, především s chlazením motoru.

Momentálně probíhají poslední okamžiky kompletace auta a vypadá to, že stihnou včas dokončit a vozidlo bude připraveno na start soutěže. Prokop si uvědomuje, že konkurence na Dakaru je velmi silná a počet skvělých jezdců v nejvyšší specifikaci T1+ je velký. Přesto si klade za cíl dojet v širší špičce a považuje to za úspěch.

Na startu se objeví i tovární tým Fordu, ale spolupráce s nimi není tak úzká, jak by si Prokop představoval. Ford má jiný přístup a je zaměřen na přípravu na Dakar. Navíc vyvíjí zcela nový koncept, který bude jezdit až v březnu.

Prokop je rád, že začátek soutěže byl posunut o několik dní, protože loni byl start na Silvestra a všichni byli unavení. Letos si tak jezdci mohou odpočinout po hektickém období příprav.

Dakar je pro Jirku Prokopa velkou výzvou, ale věří, že s novým vozem a dobrou přípravou dokáže dosáhnout dobrých výsledků.