Propad formy postihuje i další ruskou hvězdu Washingtonu: nejen Ovečkin.

Propad formy postihuje i další ruskou hvězdu Washingtonu: nejen Ovečkin.

Evgeny Kuznetsov, ruský hokejový útočník, který hraje za tým Washington Capitals v NHL, zažívá v této sezóně velké problémy. Před deseti lety se stal součástí týmu a brzy se proslavil svými ofenzivními schopnostmi a kouzly s hokejkou a pukem. V minulé sezóně zaznamenal 55 bodů, ale letos se propadl do neznámých hlubin. Po 41 zápasech má pouze 15 bodů a jeho výkony jsou velmi slabé. Navíc je jedním z nejlépe placených hráčů týmu s platem 7,8 milionu dolarů ročně.

Statistiky ukazují, že když Kuznetsov hraje, tým Washington Capitals často trpí a inkasuje branky. Trenér Spencer Carbery se snaží najít řešení a experimentuje s jeho nasazením na různých pozicích a formacích, ale výsledky nejsou příliš dobré. Dokonce ho posadil na tribunu jako náhradníka na jeden zápas, aby si uvědomil, že musí zlepšit své výkony.

Kuznetsov se snaží vrátit do formy a přiznává, že chce hrát lépe a pomoci týmu. Spolupráce mezi ním a Capitals má však již delší dobu trhliny a spekuluje se o jeho možném odchodu z týmu. Generální manažer klubu Brian MacLellan dokonce nabízel Kuznetsova ostatním týmům, ale prodej se neuskutečnil.

Ruská hvězda má stále platnou smlouvu na další sezónu a je jedním z nejlépe placených hráčů týmu. Doufáme, že se Kuznetsov vrátí do formy a předvede své skutečné schopnosti, které ho udělaly slavným hráčem.