Prskavec nedokázal zvládnout jízdu a skončil osmý, Zlatý sen se rozplynul

Prskavec nedokázal zvládnout jízdu a skončil osmý, Zlatý sen se rozplynul

Z vítězství se radoval Ital Giovanni de Gennaro. Stříbro získal domácí Titouan Castryck a třetí skončil Španěl Pau Echaniz.

Vodní slalom:

Muži:

K1: 1. De Gennaro (It.) 88,22 (0 tr. sekund), 2. Castryck (Fr.) -0,20 (0), 3. Echaniz (Šp.) -0,65 (2), 4. Dougoud (Švýc.) -1,22 (0), 5. Clarke (Brit.) -1,60 (0), 6. Grigar (SR) -1,99 (0), …8. Prskavec (ČR) -3,52 (4).

Český kajakář Vítězslav Prskavec nedokázal zopakovat svůj úspěch z předchozího závodu a skončil na osmém místě ve vodním slalomu na Světovém poháru v Praze. Prskavec, který je mistrem světa a olympijským vítězem, udělal chybu během své jízdy, což ho stálo cenné sekundy a trestné body.

Naopak Ital Giovanni de Gennaro předvedl skvělý výkon a zaslouženě si odvezl vítězství. Domácí kajakář Titouan Castryck získal stříbrnou medaili a třetí místo obsadil Španěl Pau Echaniz.

Vodní slalom je náročná disciplína, ve které závodníci musí projet brány na divoké vodě co nejrychleji a bez trestných bodů. Každá chyba může rozhodnout o umístění v závodě, jak se bohužel stalo i Vítězslavu Prskavcovi.

I přes neúspěch v Praze se Vítězslav Prskavec nevzdává a bude se dál snažit dosahovat co nejlepších výsledků ve své kariéře. Fanoušci ho stále podporují a věří, že se brzy vrátí na vrcholné pozice ve světovém kajakářském sportu.