Průzkum ukazuje, že pro fanoušky je výhra v derby důležitější než postup reprezentace na MS

Průzkum ukazuje, že pro fanoušky je výhra v derby důležitější než postup reprezentace na MS

V loňské sezoně proti sobě Slavia a Sparta nastoupily čtyřikrát. Ke klasickým střetnutím v rámci základní části nejvyšší fotbalové soutěže se přidal i domácí pohár a nadstavba. 

Podle průzkumu, v jehož rámci agentura NMS Market Research oslovila reprezentativní vzorek 2049 lidí a odpovídalo 840 fotbalových fanoušků, ale prestiž bitvy o fotbalového krále Prahy neklesá.

Derby je pro fanoušky obou týmů jedním z vrcholů celé sezony. A příznivci obou klubů ho řadí mezi ty nejdůležitější sportovní události.

„Fanoušci Slavie i Sparty považují vítězství svého týmu v derby za důležitější sportovní událost, než je třeba olympijská medaile českých sportovců nebo zisk grandslamu některým z českých tenistů. Jen lehce nad triumf v derby dávají zlato hokejové reprezentace na mistrovství světa,“ uvádí Milan Radosta z NMS Market Research.

Pro fotbalové příznivce obou klubů je výhra ve vzájemném zápase víc i než postup reprezentace na mistrovství světa.

„Mezi všemi fotbalovými fanoušky je to samozřejmě jinak. Ti označili za nejdůležitější hokejové zlato z MS a pak olympijskou medaili, derby se pro ně v důležitosti umístilo na konci žebříčku,“ dodal.

Bitva mezi Slavií a Spartou je na programu v neděli od 18:30 v Edenu a deník Aktuálně.cz vám ho přinese v online reportáži.

Výhra v derby je pro fanoušky víc než postup reprezentace na MS, říká průzkum

V loňské sezóně proti sobě Slavia a Sparta nastoupily čtyřikrát. Ke klasickým střetnutím v rámci základní části nejvyšší fotbalové soutěže se přidal i domácí pohár a nadstavba.

Podle průzkumu, v jehož rámci agentura NMS Market Research oslovila reprezentativní vzorek 2049 lidí a odpovídalo 840 fotbalových fanoušků, ale prestiž bitvy o fotbalového krále Prahy neklesá.

Derby je pro fanoušky obou týmů jedním z vrcholů celé sezony. A příznivci obou klubů ho řadí mezi ty nejdůležitější sportovní události.

„Fanoušci Slavie i Sparty považují vítězství svého týmu v derby za důležitější sportovní událost, než je třeba olympijská medaile českých sportovců nebo zisk grandslamu některým z českých tenistů. Jen lehce nad triumf v derby dávají zlato hokejové reprezentace na mistrovství světa,“ uvádí Milan Radosta z NMS Market Research.

Pro fotbalové příznivce obou klubů je výhra ve vzájemném zápase více než postup reprezentace na mistrovství světa.

„Mezi všemi fotbalovými fanoušky je to samozřejmě jinak. Ti označili za nejdůležitější hokejové zlato z MS a pak olympijskou medaili, derby se pro ně v důležitosti umístilo na konci žebříčku,“ dodal.

Bitva mezi Slavií a Spartou je na programu v neděli od 18:30 v Edenu a deník Aktuálně.cz vám ho přinese v online reportáži.