První krok k obhajobě úspěšný: Krpálek porazil Snippeho.

První krok k obhajobě úspěšný: Krpálek porazil Snippeho.

Třiatřicetiletý Krpálek potvrdil v úvodní fázi olympijského turnaje roli favorita. Premiérový souboj se Snippem začal aktivně a získal minutu a půl před koncem první bod za wazari. Posléze povalil soupeře na tatami ještě jednou a 66 sekund před vypršením limitu slavil výhru.

Dalším soupeřem šampiona nejtěžší váhy z her v Tokiu před třemi lety bude dvaadvacetiletý Saitó, jehož hmotnost dosahuje až 170 kg. Vedle předloňského stříbra na MS v Taškentu získal také dvě světová zlata ze smíšených týmů.

Na olympijských hrách v Tokiu se třiatřicetiletý Lukáš Krpálek postavil proti soupeři Snippemu a úspěšně ho porazil. Krpálek, který je favoritem turnaje, začal souboj aktivně a získal bod za wazari minutu a půl před koncem prvního kola. Poté dokázal soupeře ještě jednou povalit na tatami a získal vítězství 66 sekund před vypršením časového limitu.

Dalším soupeřem pro šampiona nejtěžší váhy z her v Tokiu bude dvaadvacetiletý Saitó, jehož hmotnost dosahuje až 170 kg. Saitó má za sebou stříbro z mistrovství světa v Taškentu a také dvě světová zlata ze smíšených týmů.

Krpálek tak potvrzuje svou formu a doufáme, že bude pokračovat ve svých úspěších na olympijských hrách v Tokiu.