První trest za polibek fotbalistce je znám, věří Španěl.

První trest za polibek fotbalistce je znám, věří Španěl.

FIFA oznámila, že čtyřicetiletý funkcionář je obviněn z toho, že při ceremoniálu během předávání zlatých medailí políbil na ústa kapitánku týmu Jenni Hermosovou bez jejího souhlasu. Tento incident vedl k tomu, že byl funkcionář potrestán a nyní hodlá využít svého práva na odvolání.

Rubiales, který byl potrestán disciplinární komisí FIFA, oznámil, že půjde až k poslední instanci, aby zajistil, že bude spravedlnosti učiněno zadost a pravda vyjde najevo. FIFA však neposkytla žádné podrobnosti k verdiktu. Disciplinární komise vyšetřovala Rubialese kvůli nevhodnému chování a poškození dobrého jména fotbalu i FIFA.

Případem se zabývá i španělský soud, prokuratura Rubialese obvinila ze sexuálního napadení a nátlaku. Sám obviněný tři týdny po srpnovém finále MS odstoupil z funkce šéfa svazu i z pozice viceprezidenta výkonného výboru UEFA. U soudu mu hrozí trest v rozmezí od pokuty až po vězení na jeden až čtyři roky.

Rubiales tvrdí, že Hermosová s polibkem souhlasila, ta však na něj podala kvůli incidentu trestní oznámení. Funkcionář se nesmí k hráčce přiblížit na 200 metrů.