Ralf Schumacher přiznává, že mu chybí ten starý Michael po 10 letech od nehody.

Ralf Schumacher přiznává, že mu chybí ten starý Michael po 10 letech od nehody.

Michael Schumacher, bývalý pilot formule 1, je stále v centru pozornosti fanoušků motorsportu a médií. Jeho tragická nehoda při lyžování v roce 2013 zanechala trvalé následky a od té doby se o jeho zdravotním stavu ví jen velmi málo.

Schumacher se zranil 29. prosince 2013 během lyžování ve Francii. Při pádu narazil hlavou do kamene a utrpěl vážné poranění mozku. I přes to, že měl na sobě helmu, zranění bylo natolik vážné, že musel být převezen do nemocnice v Grenoblu, kde bojoval o život. Po dlouhé době v umělém spánku byl v roce 2014 převezen do domácího ošetřování ve Švýcarsku.

Od té doby se o Schumacherově zdravotním stavu téměř nic neví. Jeho rodina se rozhodla uchovat si soukromí a nezveřejňovat žádné informace. To platí i pro jeho bratra Ralfa Schumachera, který nedávno vyjádřil své pocity ohledně Michaelova úrazu.

„Chybí mi můj Michael z tehdejší doby,“ řekl Ralf Schumacher. „Život je někdy nespravedlivý. Michael měl v životě často štěstí, pak ale přišla ta tragická nehoda. Díky bohu se dalo pomocí moderní medicíny udělat leccos, ale přesto už nic není jako dřív.“

Ralf Schumacher také dodal, že Michaelův úraz byl pro něj osobně velmi šokujícím a drastickým zážitkem. Je zřejmé, že i po více než sedmi letech od nehody je Michael Schumacher stále v mysli a srdci své rodiny a přátel.

Fanoušci a lidé po celém světě stále doufají, že se Michael Schumacher jednoho dne zotaví a bude moci znovu vést plnohodnotný život. Nicméně, zatímco se rodina rozhoduje uchovat si soukromí, veřejnost bude muset respektovat jejich rozhodnutí a doufat, že se situace v budoucnu změní a budeme mít možnost se dozvědět více o zdravotním stavu jednoho z nejúspěšnějších jezdců v historii formule 1.