Rallye Škoda, dříve známá jako „Bohemka“, stále představuje dominanci vozů Škoda i po mnoha letech

Rallye Škoda, dříve známá jako „Bohemka“, stále představuje dominanci vozů Škoda i po mnoha letech

Rallye Bohemia je jednou z nejstarších a nejprestižnějších motoristických soutěží v České republice. Tato rallye má za sebou již 50 ročníků a během své existence si získala velkou popularitu mezi fanoušky motoristického sportu.

Původně se tato soutěž jmenovala Rallye Škoda, což odkazovalo na automobilovou značku Škoda, která byla jejím hlavním sponzorem. Od roku 2000 se však název změnil na Rallye Bohemia, aby lépe reflektoval charakter a tradice této soutěže.

Rallye Bohemia se koná každoročně v létě a je součástí Mistrovství České republiky v rallye. Soutěž je rozdělena do několika kategorií, včetně kategorie WRC, R5, R2 a historických vozů. Každý rok se na startovní čáře objevuje mnoho zvučných jmen z české i zahraniční rallye scény.

Trať Rallye Bohemia je velmi náročná a různorodá. Soutěžní úseky vedou jak po asfaltu, tak po šotolině a často zahrnují i úzké lesní cesty. Jejich obtížnost ještě zvyšuje fakt, že se rallye koná v letním období, kdy je povrch často kluzký od prachu a písku.

Rallye Bohemia je nejen o závodění, ale také o atmosféře a zážitcích pro fanoušky. Každý rok se na trati shromažďuje velké množství diváků, kteří si přijdou užít adrenalinového zápolení a podpořit své oblíbené jezdce. Kromě samotného závodu se pořádají i různé doprovodné akce, jako je autogramiáda jezdců, vystoupení kapel či prezentace nových modelů automobilů.

Rallye Bohemia má bohatou historii plnou vzrušujících momentů a nezapomenutelných okamžiků. Mnoho slavných jezdců, včetně legendárního Stiga Blomqvista, zde získalo vítězství. Soutěž se také stala dějištěm několika dramatických soubojů a nečekaných zvratů.

Jubilejní 50. ročník Rallye Bohemia se konal v roce 2021 a byl oslavou dlouholeté tradice této soutěže. Organizátoři připravili speciální program a překvapení pro diváky i jezdce. Jubilejní ročník se stal nejen důležitým milníkem, ale také příležitostí k ohlédnutí za minulostí a představení nových inovací a technologií.

Rallye Bohemia je nejen sportovní událostí, ale také významným faktorem pro rozvoj turismu v regionu. Soutěž přiláká do města Mladá Boleslav a okolí tisíce návštěvníků, kteří využívají ubytovací a stravovací služby, a přispívá tak k ekonomickému růstu regionu.

Rallye Bohemia je jedinečnou událostí, která spojuje vášeň pro motoristický sport, adrenalinové záž