Řecká policie zadržela pět Chorvatů po smrti fanouška, kteří se pokoušeli uprchnout do Itálie.

Řecká policie zadržela pět Chorvatů po smrti fanouška, kteří se pokoušeli uprchnout do Itálie.

Násilnosti mezi fotbalovými fanoušky jsou stále velkým problémem, který se neustále opakuje po celém světě. Nedávné události v Chorvatsku a Úhersku opět upozornily na potřebu zvýšeného zabezpečení při fotbalových zápasech.

Podle zpráv agentury AP byl jeden fanoušek ubodán při potyčkách mezi fanoušky Sparty a Dinama. UEFA v reakci na tuto událost rozhodla odložit první zápas play off Evropské ligy mezi těmito dvěma týmy. Pětici chorvatských občanů policie zatkla, když se chystali nastoupit na trajekt do Itálie. V Řecku je pak ve vazbě více než 90 dalších fanoušků Dinama, kteří jsou podezřelí z účasti v bitkách u stadionu AEK v Aténách. Při těchto násilnostech bylo zraněno deset lidí, z nichž čtyři zůstávají hospitalizováni.

Podle informací policie došlo ke střetu mezi fanoušky po tréninku Dinama. Na místo se shromáždila zhruba stovka fanoušků, kteří očekávali souboj s řeckými fanoušky. Během střetu se fanoušci obou týmů napadali svítlicemi, výbušninami a kameny.

Místní úřady jsou nyní obázlivé, že se podobné násilnosti mohou opakovat při dnešním zápase předkola Ligy mistrů mezi Panathinaikosem a Olympique Marseille v Aténách. Proto byly posíleny bezpečnostní opatření, které mají zabránit dalším incidentům.

Násilnosti mezi fotbalovými fanoušky jsou stále velkým problémem, který ohrožuje bezpečnost a pohodu ostatních lidí. Je důležité, aby se všechny strany, včetně fotbalových klubů, policie a fanoušků, spojily a spolupracovaly na nalezení řešení tohoto problému. Fotbal by měl být zábavou pro všechny, ne prostředkem pro násilí.