Řeka v Opavě zaplavila stadion, Slavia přispěla milionem korun

Řeka v Opavě zaplavila stadion, Slavia přispěla milionem korun

„Voda se bohužel během chvilky dostala na hřiště a také do dalších částí areálu a zaplavuje park,“ oznámili Slezané. Po zrušení víkendového programu první a druhé ligy kvůli počasí by čtvrtý tým tabulky měl v pátek 20. září přivítat na svém hřišti Prostějov.

Lidem postiženým povodněmi se rozhodla pomoct fotbalová Slavia Praha. Nadační fond klubu poslal milion korun Českému červenému kříži a vyzval k podpoře i veřejnost.

„Slavia se připojuje k humanitární pomoci organizované Českým červeným křížem, který obětem povodní poskytuje pomoc při nouzovém ubytování, psychosociální podporu, základní zdravotnickou pomoc i další humanitární pomoc. Budeme vděční, pokud aktivity a pomoc Českého červeného kříže podpoříte i vy,“ uvedla Slavia na svém webu.

Včera se na stadionu v Opavě stala nečekaná událost, když rozvodněná řeka zaplavila část areálu. Voda se během krátké doby dostala až na hřiště a do dalších částí stadionu, včetně parku. Tato situace vedla k zrušení plánovaného víkendového programu první a druhé ligy, který se měl konat na stadionu v Opavě. Místo toho měl čtvrtý tým tabulky hostit Prostějov.

Naštěstí se v této těžké situaci rozhodla pomoci fotbalová Slavia Praha. Nadační fond klubu poslal milion korun Českému červenému kříži, který poskytuje pomoc obětem povodní. Slavia vyzvala také veřejnost k podpoře této humanitární akce.

„Slavia se připojuje k humanitární pomoci organizované Českým červeným křížem, který obětem povodní poskytuje pomoc při nouzovém ubytování, psychosociální podporu, základní zdravotnickou pomoc i další humanitární pomoc. Budeme vděční, pokud aktivity a pomoc Českého červeného kříže podpoříte i vy,“ uvedla Slavia na svém webu.

Je důležité, aby se v takových situacích lidé spojili a pomohli těm, kteří jsou postiženi přírodními katastrofami. Každá forma pomoci je vítaná a může udělat velký rozdíl pro ty, kteří potřebují podporu. Doufejme, že se situace v Opavě brzy zlepší a že oběti povodní budou mít veškerou potřebnou pomoc.