Remíza 1:1 v přípravném zápase v Maďarsku, Jurečka skóroval

Remíza 1:1 v přípravném zápase v Maďarsku, Jurečka skóroval

Česká fotbalová reprezentace remizovala ve čtvrtek s Maďarskem v přátelském utkání 1:1. Pro národní tým to byla již druhá remíza za sebou, předtím remizovali stejným výsledkem i s Albánií v kvalifikaci mistrovství Evropy. Navzdory těmto výsledkům stále vedou svou kvalifikační skupinu a další zápas odehrají 12. října v Albánii.

Český trenér Jaroslav Šilhavý provedl hned devět změn v základní sestavě oproti utkání s Albánií, ve kterém zůstali pouze kapitán Souček a obránce Brabec. Tým opět nastoupil se třemi stopery, mezi nimiž byl i Stronati z maďarského klubu Puskás Akadémia. V útoku dostali šanci Jurečka, Hložek a Chytil.

Utkání se hrálo v maďarské Puskás Areně před více než 50 tisíci diváky. Hosté začali poměrně aktivně, ale první velkou šanci si vytvořili Maďaři. V 10. minutě však český brankář Staňko vychytal Sallaie. Na druhé straně hlavičkoval Stronati, ale rozhodčí odpískal faul. V 25. minutě našel Hložek ve vápně Chytila, který však nepřesně střílel a maďarský brankář Dibusz zasáhl.

V prvním poločase byli nebezpečnější Maďaři, kteří vedou svou kvalifikační skupinu. Ve 35. minutě musel český brankář Staněk vyrazit střelu na roh. Z něj si domácí vymysleli povedenou akci, kterou však Sallai zakončil nepřesnou hlavičkou nad branku.

Po sedmi minutách druhého poločasu šli Maďaři do vedení. Po rychlém autu si Kerkez narazil s Vargou a centr z levé strany proměnil Sallai. Češi však rychle odpověděli. V 63. minutě Chytil přetlačil obránce, posunul míč před vybíhajícího brankáře na Jurečku, který snadno poslal balon do prázdné branky. Pro Jurečku to byl premiérový gól v reprezentaci.

Maďaři se snažili vzít si zpět vedení, ale ofenzivní univerzál Liverpoolu Szoboszlai pálil vedle. V závěru už se žádné větší šance nekonaly a utkání skončilo remízou 1:1.

Česká reprezentace tak udržela neporazitelnost v letošním roce. Tým trenéra Šilhavého neprohrál od loňského září již osm zápasů. Další kvalifikační zápas čeká český tým v říjnu, kdy se utká s Albánií na jejich hřišti.