Remíza Chelsea a první výhra Heidenheimu v Bundeslize

Remíza Chelsea a první výhra Heidenheimu v Bundeslize

Premier League je nejvyšší fotbalovou soutěží v Anglii, která se hraje od roku 1992. Soutěž se skládá z 20 týmů, které se utkávají systémem každý s každým doma a venku. Na konci každé sezóny sestupují tři nejhorší týmy do nižší soutěže, zatímco první čtyři týmy postupují do Ligy mistrů UEFA.

V aktuální sezóně Premier League se daří týmu Manchester City, který vede tabulku s plným počtem bodů po pěti odehraných zápasech. Na druhém a třetím místě se nachází Tottenham a Liverpool, které také zatím neprohrály. Naopak tým Chelsea má za sebou několik horších výsledků a momentálně se nachází na 14. místě.

V nedávném zápase proti Nottinghamu nedokázala Chelsea skórovat a utkání skončilo bezbrankovou remízou. I přesto měla Chelsea v prvním poločase několik slibných šancí, ale nedokázala je proměnit. Ve druhém poločase se jim podařilo skórovat, ale gól byl videorozhodčím odvolán pro ofsajd. Nakonec se utkání skončilo remízou 0:0.

V německé Bundeslize se hrálo utkání mezi Heidenheimem a Brémami, které skončilo vítězstvím Heidenheimu 4:2. Trenér Heidenheimu, Frank Schmidt, překonal rekord v délce působení u jednoho německého klubu. Je trenérem tohoto týmu od roku 2007, což je celkem 5844 dní. V minulém kole získal Heidenheim první bod za remízu s Borussií Dortmund.

V aktuální tabulce Bundesligy se na prvním místě nachází Leverkusen a Bayern Mnichov, oba týmy mají stejný počet bodů. Na třetím místě je Lipsko, které zatím prohrálo pouze jednou. Tým Brém se momentálně nachází na 12. místě.

Premier League i Bundesliga jsou velmi populární fotbalové soutěže, které přitahují fanoušky z celého světa. Každý tým bojuje o co nejlepší umístění v tabulce a o postup do evropských pohárů. Sezóna ještě není ani zdaleka u konce, takže je možné očekávat ještě mnoho zajímavých zápasů a překvapení.