Remíza mezi Spartou a Glasgowem na Letné – šance hořely, skotský tým odjíždí s cenným bodem

Remíza mezi Spartou a Glasgowem na Letné – šance hořely, skotský tým odjíždí s cenným bodem

Fotbalová Sparta Praha nedokázala navázat na své předchozí úspěchy a remizovala s týmem Glasgow Rangers 0:0 na vyprodaném stadionu Letná. Sparta tak ukončila sérii šesti soutěžních vítězství v řadě. Před vlastními diváky neprohrála ani sedmý pohárový zápas se skotským soupeřem. Další utkání se Sparta představí na stadionu Rangers 9. listopadu.

Sparta do zápasu nastoupila bez kapitána a stopera Krejčího a křídelníka Haraslína. V sestavě hostů se objevil bývalý hráč Slavie Sima. Dvaadvacetiletý Senegalec se na hřišti potkal s někdejším spoluhráčem z vršovického celku a nyní útočníkem Letenských Kuchtou.

Zápas proti sobě svedl bývalé spoluhráče z FC Bruggy a nyní trenéry Priskeho (Sparta) a Clementa (Rangers), který skotský celek vedl teprve podruhé. V 16. soutěžním utkání po sobě podpořila Spartu zaplněná Letná s 18 250 diváky.

Už v páté minutě mohli jít domácí do vedení. Birmančevič se zbavil tří protihráčů, narazil si míč s Kuchtou, ale gólmana Butlanda neprostřelil stejně jako z dorážky Laci. Letenští nadále hosty k ničemu nepouštěli a v 21. minutě Laciho střela z první těsně minula tyč. O několik minut později kvůli zranění opustil hřiště ekvádorský záložník Sparty Preciado, jehož nahradil Wiesner.

Po půlhodině hry se albánský reprezentant Laci opět neprosadil po střele z vápna. Poté se v pokutovém území „Jezdců“ odrazil balón k Birmančevičovi, srbský křídelník však vypálil jen do boční sítě. Jeho další pokus v šestnáctce zablokoval stoper Souttar. Pražané stupňovali tlak, Ryneš vystřelil z dálky, Butland míč vyrazil a Lundstram nepustil k dorážce Vitíka. Následně domácí po rychlé kombinaci přece jen překonali hosty a ke střele se dostal Karabec, znovu ale zasáhl Souttar.

V úvodu druhé půle se obraz hry příliš nezměnil, Sparta se stále tlačila za gólem, na rozdíl od prvního dějství se však příliš nedostávala do koncovky. Postupem času se hra vyrovnala a začali hrozit i hosté.

V 76. minutě Lammersovu střelu z hranice vápna ale brankář Vindahl vytáhl na roh. Za necelých 10 minut se prodral do vápna střídající Danilo, který z úhlu napálil břevno. V nastavení měli domácí měli možnost skórovat, když Olatunji přihrál před branku, jenže další příchozí hráč z lavičky Pešek na míč nedosáhl.

Priskeho svěřenci ve čtv