Reprezentační dresy opět zdobí státní znak, jako odpověď na přání fanoušků hokeje.

Reprezentační dresy opět zdobí státní znak, jako odpověď na přání fanoušků hokeje.

Česká hokejová reprezentace se po pěti letech vrací ke státnímu znaku na svých dresech. Tuto změnu oznámil prezident Českého hokejového svazu Alois Hadamczik. Státní znak byl nahrazen logem s hlavou lva v roce 2018 z důvodu ochrany autorských práv a prodeje replik dresů. Avšak fanoušci i hráči vyjádřili přání vrátit se k tradičnímu státnímu znaku. Proto se na oficiálních dresech i replikách bude nadále objevovat lví hlava, kterou má svaz zaregistrovanou jako ochrannou známku.

Tato změna vyvolala nevoli u řady fanoušků i hráčů před pěti lety. Proto byl proveden marketingový průzkum, který jednoznačně ukázal, že příznivci si přejí mít na reprezentačním dresu státní znak. Tento názor potvrdili i samotní hráči.

Nový ročník Euro Hockey Tour odstartuje turnajem Karjala ve švédském Växjö a finském Tampere. Na tomto turnaji se český národní tým poprvé představí v nových dresech s návratem státního znaku.

Trenér reprezentace Radim Rulík nominoval na tento turnaj několik nováčků, mezi nimiž jsou Jakub Málek, Jiří Ticháček, Ondřej Kovařčík a Adam Kubík. V kádru však chybí například nejproduktivnější hráč extraligy Lukáš Radil nebo Petr Kodýtek, který je momentálně nejlepším střelcem finské soutěže.

Změna na dresech české hokejové reprezentace je prvním signálem nového vedení svazu, které slibuje návrat ke státnímu znaku. Tato změna má za cíl zvýšit podporu fanoušků a motivovat hráče k úspěchům. Státní znak je totiž symbolem českého hokeje a jeho přítomnost na dresech má velký význam pro fanoušky i samotné hráče.