Reprezentační trenér Trtík zemřel po dlouhé nemoci, česká házená smutní

Reprezentační trenér Trtík zemřel po dlouhé nemoci, česká házená smutní

Český svaz házené na facebooku uvedl, že Trtík zesnul po dlouhé nemoci.

Trtík u reprezentace působil poprvé v letech 2002 až 2005. Mužstvo dovedl k 11. místu na mistrovství Evropy 2004 ve Slovinsku a desáté na světovém šampionátu o rok později v Tunisku. V roce 2021 se k národnímu týmu vrátil a rok nato na ME v Maďarsku a na Slovensku pod jeho vedením obsadili Češi 13. místo.

K domácímu titulu dovedl házenkáře Frýdku-Místku (2003) i Karviné (2008). S Prešovem vyhrál třikrát slovenský šampionát a jako kouč působil například také v německých klubech MR Melsungen či Empor Rostock. Naposledy se věnoval práci s mládeží jako krajský trenér v Moravskoslezském kraji.

Česká házená smutní. Po dlouhé nemoci zemřel reprezentační trenér Trtík

Český svaz házené na svém oficiálním facebookovém profilu oznámil smutnou zprávu o úmrtí reprezentačního trenéra Trtíka po dlouhé nemoci. Trtík byl v házené velmi respektovanou osobností a jeho odchod zanechává ve světě házené velkou mezeru.

Trtík se poprvé stal trenérem české házenkářské reprezentace v letech 2002 až 2005. Během svého působení vedl tým k úspěchům, jako bylo 11. místo na mistrovství Evropy v roce 2004 ve Slovinsku a 10. místo na světovém šampionátu v Tunisku o rok později. V roce 2021 se vrátil k národnímu týmu a pod jeho vedením dosáhli čeští házenkáři 13. místo na ME v Maďarsku a na Slovensku.

Trtík měl také úspěchy jako trenér klubových týmů. S Frýdkem-Místkem a Karvinou získal domácí tituly v České republice. Na Slovensku pak třikrát vyhrál slovenský šampionát s Prešovem. Trtík působil také jako trenér v německých klubech MR Melsungen a Empor Rostock. Naposledy se věnoval práci s mládeží jako krajský trenér v Moravskoslezském kraji.

Odchod Trtíka je pro českou házenou velkou ztrátou a jeho památka bude vždy žít v srdcích fanoušků i hráčů. Jako trenér zanechal nezmazatelnou stopu ve světě házené a jeho práce bude nadále inspirovat další generace házenkářů.