Rittich vychytal Pastrňáka i Zachu a šampioni skončili bez bodu.

Rittich vychytal Pastrňáka i Zachu a šampioni skončili bez bodu.

Výhru Kings řídil třemi góly Quinton Byfield, který za celou minulou sezonu nasbíral dvacet branek. Další český zlatý medailista z květnového šampionátu David Kämpf asistoval u výhry Toronta na ledě Red Wings 2:0. Dvakrát se trefil Nicholas Robertson.

Columbus s Davidem Jiříčkem prohrál doma s Pittsburghem 1:3. Ve vítězné sestavě Penguins byl i český bek Filip Král, který se vrátil do zámoří po roce ve finské lize. Útočník Radek Faksa v dresu St. Louis nastoupil proti svému bývalému klubu z Dallasu, který ho před lety i draftoval. Blues doma zvítězili v prodloužení 4:3. Faksa odehrál necelých třináct minut, bodově se na výhře nepodílel.

Obránce Jakub Zbořil, usilující o smlouvu s New Jersey, nastoupil s rezervním týmem Devils proti Philadelphii a prohrál 4:5. Zbořil odehrál téměř dvacet minut, bilanci účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách měl -1. Vegas prohrálo s Coloradem 1:3, porážku neodvrátil ani centr Tomáš Hertl. Naopak slavit mohl jeho krajan a útočník Ivan Ivan, jenž poprvé během této přípravy nebodoval.

Hokejová sezóna je v plném proudu a čeští hráči se snaží prosadit na ledě v různých týmech NHL. V posledních zápasech jsme mohli vidět zajímavé výkony některých našich hokejistů.

Jedním z nich byl Quinton Byfield, který třemi góly přispěl k výhře týmu Los Angeles Kings. Byfield, který v minulé sezoně nasbíral dvacet branek, ukázal svou střeleckou formu a pomohl svému týmu k vítězství.

Dalším českým hráčem, který se prosadil, byl David Kämpf. Tento zlatý medailista z květnového šampionátu asistoval u výhry Toronta nad Detroitem 2:0. Dvakrát se trefil Nicholas Robertson a Kämpf ukázal svou schopnost přispět k úspěchu týmu.

Naopak David Jiříček s týmem Columbus Blue Jackets prohrál doma s Pittsburgh Penguins 1:3. Ve vítězné sestavě Penguins byl i český bek Filip Král, který se po roce ve finské lize vrátil do zámoří a ukázal své kvality.

Radek Faksa, další český hráč, nastoupil v dresu St. Louis Blues proti svému bývalému týmu z Dallasu. I když se na výhře nepodílel bodově, odehrál solidní zápas a pomohl svému týmu k vítězství 4:3 v prodloužení.

Obránce Jakub Zbořil, který se snaží získat smlouvu s New Jersey Devils, nastoupil proti Philadelphii a i přes porážku 4:5 ukázal své schopnosti na ledě. Tomáš Hertl z Vegas Golden Knights nezabránil porážce týmu 1:3 proti Coloradu, ale jeho krajan Ivan Ivan si naopak mohl připsat první zápas bez bodového příspěvku během této přípravy.

Čeští hokejisté tak ukazují svou kvalitu a bojují o místo v sestavách svých týmů v NHL. Fanoušci mohou sledovat jejich výkony a držet palce, aby se jim dařilo na ledě co nejlépe.