Ronaldinho překvapil nečekaným zákrokem, který ho však ztrapnil. Bez culíku se dokázal bavit i při tanci.

Ronaldinho překvapil nečekaným zákrokem, který ho však ztrapnil. Bez culíku se dokázal bavit i při tanci.

David Seaman je bývalý anglický fotbalový brankář, který se narodil 19. září 1963 v Rotherhamu, v Anglii. Dnes slaví své 60. narozeniny a je to skvělá příležitost připomenout si jeho pozoruhodnou kariéru i život po ní.

Seaman začal svou profesionální kariéru v klubu Leeds United, ale průlom přišel až v Arsenalu, kde strávil největší část svého fotbalového života. Během svého působení v Arsenalu se stal jedním z nejlepších brankářů své doby a získal si pověst jednoho z nejlepších brankářů v historii anglického fotbalu.

Seaman byl známý svou výškou (měřil 193 cm) a schopností chytat těžké střely. Byl také velmi dobrý v ovládání prostoru před brankou a v komunikaci se svými spoluhráči. Seaman byl klíčovým hráčem při úspěších Arsenalu v 90. letech, kdy klub získal tři ligové tituly a čtyřikrát vyhrál FA Cup.

Seaman také reprezentoval Anglii na mezinárodní úrovni. Byl pravidelným členem anglického národního týmu a zúčastnil se několika velkých turnajů, včetně Mistrovství světa a Evropského šampionátu. Jeho největším úspěchem s anglickým národním týmem bylo dosažení semifinále Mistrovství světa v roce 1990.

Po ukončení své hráčské kariéry se Seaman stal fotbalovým trenérem a televizním expertem. Pracoval jako brankářský trenér v různých klubech, včetně Manchester City a Queens Park Rangers. Seaman také pravidelně komentuje fotbalové zápasy a turnaje pro televizní stanice.

Mimo fotbal se Seaman aktivně zapojuje do charitativních aktivit. Je patronem několika charitativních organizací a pravidelně se účastní charitativních akcí a událostí. Seaman je také velkým fanouškem golfového sportu a aktivně se účastní golfových turnajů.

David Seaman je bezpochyby jedním z největších brankářů v historii anglického fotbalu. Jeho pozoruhodná kariéra a přínos k fotbalu jsou stále uznávány a jeho narozeniny jsou skvělou příležitostí připomenout si jeho úspěchy a přispění k fotbalovému světu.