Rozhodčí uznali významnou lidskou chybu, která připravila Liverpool o gól a vedla k jeho porážce.

Rozhodčí uznali významnou lidskou chybu, která připravila Liverpool o gól a vedla k jeho porážce.

V nedávném zápase mezi Tottenhamem a Liverpoolem došlo k velmi kontroverznímu okamžiku, který ovlivnil výsledek utkání. V 34. minutě otevřel skóre zápasu Luis Díaz, ale jeho gól nebyl uznán pro ofsajd.

Po této situaci následovala rychlá kontrola videorozhodčího, ale na obrazovce nebyla vidět grafika kalibrované čáry, která by jednoznačně rozhodla o tom, zda byl střelec v ofsajdu. Přestože se jednalo o jasnou a zřetelnou chybu rozhodčího, videorozhodčí nezasáhl a gól nebyl uznán.

Sdružení rozhodčích, v čele s bývalým elitním sudím Howardem Webbem, vydalo bezprostředně po utkání prohlášení, ve kterém uznali významnou lidskou chybu. Uvedli, že gól Luise Díaze byl nesprávně neuznaný kvůli ofsajdu a měla následovat náprava prostřednictvím videorozhodčího. Sdružení slíbilo podrobné přezkoumání okolností.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp po zápase vyjádřil svůj nesouhlas s rozhodnutím rozhodčích. Podle něj se nejednalo o ofsajd, jak ukázaly televizní záběry. Klopp také uvedl, že chybně bylo nakresleno kalibrované čáry a nesprávně byl posouzen okamžik, ve kterém hráč přihrával.

Navíc, Liverpool hrál od 26. minuty v deseti hráčích, protože byl vyloučen Curtis Jones. Od 69. minuty hrál dokonce jen v devíti hráčích poté, co byl vyloučen i Diogo Jota. Přesto se Liverpool dokázal bránit a reagovat na vedoucí gól soupeře. V sedmé minutě nastavení vlastní brankou Joëla Matipa se podařilo vyrovnat.

Tento kontroverzní okamžik zápasu mezi Tottenhamem a Liverpoolem vyvolal mnoho diskuzí a otázek ohledně správnosti rozhodnutí rozhodčích a fungování videorozhodčího systému. Je zřejmé, že tato situace bude dále zkoumána a diskutována, aby se předešlo podobným chybám v budoucnosti.