Rozloučení Noskové v Tokiu ve druhém kole po tuhé bitvě a „kanáru“.

Rozloučení Noskové v Tokiu ve druhém kole po tuhé bitvě a „kanáru“.

V posledním zápase druhého kola tenisového turnaje žen v Tokiu se česká hráčka Barbora Krejčíková střetla s ruskou soupeřkou Anastasií Pavljučenkovovou. Bohužel, Krejčíková podlehla až po dvou a čtvrt hodinách hry.

Pavljučenkovová, která je finalistkou Roland Garros a dvojnásobnou finalistkou tokijského turnaje, byla příliš silným soupeřem pro Krejčíkovou. I když česká hráčka odvrátila 15 brejkbolů, ztratila mnoho bodů kvůli dvanácti dvojchybám. Naopak Pavljučenkovová využila jednu ze šesti příležitostí k zisku soupeřičina servisu a ve třetím setu jasně dominovala.

Krejčíková se do druhého kola probojovala po vítězství nad domácí hráčkou Himeno Sakacumeovou se skóre 6:2 a 7:5. Původně měla nastoupit proti páté hráčce světového žebříčku Jeleně Rybakinové z Kazachstánu, ale ta se na poslední chvíli odhlásila.

Tenisový turnaj žen v Tokiu se hraje na tvrdém povrchu a celková dotace činí 780 637 dolarů. Pavljučenkovová si tak zajišťuje postup do dalšího kola, zatímco Krejčíková se musí rozloučit s turnajem.