Rubljov byl vyloučen z turnaje v Dubaji poté, co vulgárně nadával sudímu do obličeje.

Rubljov byl vyloučen z turnaje v Dubaji poté, co vulgárně nadával sudímu do obličeje.

Rubljov, který ve třetím setu promarnil vedení 4:2, se po poslední výměně jedenáctého gamu osopil na čárového rozhodčího, protože míček byl podle jeho názoru v autu. Sudímu křičel z blízka přímo do obličeje, podle supervizora turnaje mu v ruštině vulgárně nadával. To sice Rubljov popíral, diskvalifikaci, po níž přijde o všechny body a prémie z turnaje, ale neodvrátil.

Za pokračování zápasu, v němž se na rozhodčí rozčilovali oba hráči, se přimlouval i Bublik, jenž do semifinále postoupil po skreči Jiřího Lehečky. Sedmý nasazený reprezentant Kazachstánu prohrál první set v tie-breaku, druhý stejným způsobem získal. Ve třetím setu měl Rubljov v dalším gamu podávat a mohl zápas ještě dotáhnout do rozhodujícího tie-breaku.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 3,133.270 dolarů):

Dvouhra – semifinále: Bublik (7-Kaz.) – Rubljov (2-Rus.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:5), 6:5 diskvalifikace.

Čtyřhra – semifinále: Struff, Griekspoor (Něm./Niz.) – Behar, Pavlásek (Urug./ČR) 7:6 (7:1), 7:5.

Andrei Rublev, ruský tenista, byl nedávno vyloučen z tenisového turnaje v Dubaji poté, co se nevhodně choval v zápase proti Alexandru Bublikovi. Rublev se po neshodě s rozhodčím dopustil vulgárního chování a nadával mu. I když Rublev popíral, že by použil vulgární slova, diskvalifikace byla neodvratitelná.

Rublev, který měl možnost dotáhnout zápas do rozhodujícího tie-breaku, nakonec přišel o všechny body a prémie z turnaje. Jeho chování bylo kritizováno jak fanoušky, tak i organizátory turnaje.

Výsledky dalších zápasů na turnaji v Dubaji ukázaly, že tenisové události mohou být plné emocí a napětí. V čtyřhře se například německo-nizozemský pár Struff/Griekspoor postaral o překvapení porazivší tým Behar/Pavlásek.

Tenisový svět je plný nečekaných událostí a dramatických momentů, které dokážou změnit průběh turnaje. Je důležité, aby hráči dodržovali pravidla fair play a respektovali rozhodčí, aby se podobné incidenty neděly.