Rumunský žralok ohromil protinožce svým odvážným skokem – videodokumentace

Rumunský žralok ohromil protinožce svým odvážným skokem – videodokumentace

Prestižní série skoků do vody Red Bull Cliff Diving měla letos vyvrcholit šestou zastávkou v největším novozélandském městě Aucklandu. Bohužel, kvůli nevyhovující kvalitě vody v aucklandském přístavu Waitemata byl závěr série přesunut na poslední lednovou neděli.

Tento rok byl mezi dvěma závody jedné sezony rekordní rozestup dvaceti týdnů. Předtím se totiž odvážlivci naposledy vrhali z více než dvacetimetrové výšky do vln v moři u legendárního mostu přes řeku Neretvu v bosensko-hercegovinském Mostaru.

Vítězem mužské kategorie se stal pětatřicetiletý Popovici, který je známý jako Rumunský žralok. Popovici oslovil rozhodčí, kteří hodnotili skoky přímo z lodi, a získal nejvíce bodů. Tímto vítězstvím si připsal třetí závod ze šesti v letošní sezoně.

„Přijel jsem sem se zraněním, ale moje silná psychika mi říkala: Musíš bojovat! A přesně to jsem udělal,“ řekl Popovici, mistr světa z loňského šampionátu v plavání. V závěrečném závodě v Mostaru ovládl skok z 27 metrů.

V letošní sezoně série Red Bull Cliff Diving vyhrál Popovici polovinu ze šesti závodů. O tři roky mladší Australanka Ifflandová dokonce zvítězila pětkrát. V posledním závodě v Mostaru si však musela spokojit se stříbrem.