Rusko je rozhořčeno a hrozí nám smrtí, Karolína Plíšková musela opustit zemi soukromým letadlem.

Rusko je rozhořčeno a hrozí nám smrtí, Karolína Plíšková musela opustit zemi soukromým letadlem.

Tenisová organizace WTA (Women’s Tennis Association) se ocitla v dalším problému poté, co výkonný ředitel Steve Simon přišel o svou oficiální funkci. Zůstal však ve funkci výkonného předsedy a zdá se, že stížnosti tenisových hvězd nebyly vyslyšeny.

Na konci minulého roku popisovala deníku Aktuálně.cz situaci wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová. Uvedla, že Steve sice odstoupil, ale stále má hlasovací práva, takže se zatím nic zásadního nezměnilo. Vondroušová se také pozastavovala nad náročným programem. WTA stanovila dvacet povinných turnajů, což je podle ní naprosto nesmyslné. Musí tak upravovat svůj program, aby stihla odehrát všechny turnaje.

V současnosti je skandálem chaos kolem velkého turnaje v Dauhá. Turnaj začal již v neděli, aby mohl skončit v sobotu. Některé tenistky tak hrály svá finálová utkání na předchozích turnajích. Nejvíce to postihlo ruskou tenistku Darju Kasatkinovou a českou tenistku Karolínu Plíškovou. Plíšková se musela přesunout z Rumunska do Istanbulu a poté do Dauhá, aby stihla svůj zápas. Kasatkinová hrála tříhodinové semifinále v Abú Dhabí, prohrála finále a hned v pondělí musela hrát v Dauhá.

Tenistky se stěžují na nevhodné plánování turnajů a náročný program. Kasatkinová se ptá, zda je organizace WTA chce zabít nebo zranit, protože hráčky nemají dostatek času na odpočinek mezi turnaji. Kritika se dostala i od tenisové veřejnosti, která považuje současnou situaci za plánovací katastrofu.

Je tedy zjevné, že WTA musí řešit problémy a zlepšit plánování turnajů, aby zajistila lepší podmínky pro tenistky. Jejich zdraví a výkon na kurtech jsou klíčové pro celý tenisový svět.