Ruský šampion vyvolal znepokojení Francouzů svým gestem – pouze jsem si kontroloval nehty, vysvětlil.

Ruský šampion vyvolal znepokojení Francouzů svým gestem – pouze jsem si kontroloval nehty, vysvětlil.

Ruský tenista Daniil Medveděv nedávno vypadl z prestižního halového turnaje série Masters 1000 v Paříži již po svém prvním zápase. Ve vysoce kvalitní bitvě nestačil na bulharského hráče Grigora Dimitrova po setech 3:6, 7:6, 6:7. Během dlouhého zápasu byl Medveděv několikrát vybuzen výbušným francouzským publikem. V jednu chvíli dokonce uvažoval o tom, že zápas nedohraje. Nakonec se ale rozhodl hrát dál, i když byl stále vybuzen diváky.

Po prohře byl Medveděv obviněn, že při odchodu z kurtu ukázal divákům prostředníček. Tenista však tvrdí, že si pouze kontroloval nehty a že to nemělo žádný význam. Odmítl házet vinu na francouzské publikum, i když má ve Francii často problémy. Podle něj záleží na turnaji a na tom, jak se chová on sám a jak se chová dav. Má sice hodně francouzských přátel, ale tento turnaj nemají příliš v lásce.

Medveděv měl loni na podzim dvakrát konflikt s francouzskými fanoušky. Nejprve v Metách, kde prohrál s Wawrinkou a rozzlobil místní publikum. Poté, co ztratil podání, začal házet raketou a diváci na něj reagovali negativně. Poté ho vybuzovali znovu v Paříži, když prohrál s Alexem de Minaurem. Raketu rozbil o povrch kurtu a neodpustil si pár sprostých slov směrem k divákům.

Nyní Medveděv přiznal, že se kvůli vzájemným antipatiím možná do haly Bercy už nevrátí. Během pandemie se mu tam hrálo mnohem lépe bez diváků. Existují turnaje, na které se rád vrací, ale tento není jedním z nich. Možná si dá dvouletou pauzu. Medveděv už má jistou účast na Turnaji mistrů v Turíně.