Russell se smál po infarktovém finiši; Verstappen poslal sebe i Norrise mimo hru.

Russell se smál po infarktovém finiši; Verstappen poslal sebe i Norrise mimo hru.

Pilot Mercedesu vyhrál s náskokem 1,9 sekundy před Oscarem Piastrim v McLarenu, třetí byl Carlos Sainz junior s Ferrari.

Russell se dostal do čela až v 64. ze 71 vypsaných kol. Do té doby jel Brit třetí s velkou ztrátou na vedoucí duo.

Norris se po druhých zastávkách v boxech přiblížil těsně za Verstappena. Po řadě útoků jejich souboj skončil kolizí.

Při ní si oba soupeři poškodili své vozy a museli zpomalit

Zatímco Nizozemec mohl v závodě i přes 10sekundovou penalizaci pokračovat a byl nakonec pátý, oranžový McLaren zůstal v boxech. Verstappen tak i přes nepovedený souboj navýšil své vedení v šampionátu na 81 bodů před svým britským rivalem.

Po kolizi lídrů se štěstí usmálo na Russella, který oslavil druhé vítězství v kariéře. To první přišlo v Brazílii před dvěma lety. Na Red Bull Ringu 26letý pilot ještě v životě nestál po Grand Prix F1 na stupních vítězů.

„Je to neuvěřitelný výsledek. Na začátku závodu to byl tuhý boj, abychom vůbec udrželi třetí místo. Pak jsem na obrazovce vedle trati viděl, jak se Max a Lando do sebe pustili. Věděl jsem, že Lando bude chtít ten závod vyhrát,“ řekl pilot Mercedesu po nečekaných oslavách triumfu.

Série tří závodů v krátkém sledu vyvrcholí v neděli 7. července v britském Silverstonu.

Lewis Hamilton vyhrál dramatický závod Formule 1 na Red Bull Ringu, kde se odehrála rakouská Grand Prix. Britský jezdec Mercedesu si tak připsal další vítězství v letošní sezóně a posunul se na druhé místo v celkovém pořadí šampionátu.

Hamilton se dostal do čela závodu až v 64. kole ze 71, když předtím jel s velkou ztrátou na vedoucí duo. Oscar Piastri z McLarenu skončil na druhém místě s náskokem 1,9 sekundy, třetí byl Carlos Sainz junior s Ferrari.

Dramatický moment nastal mezi Maxem Verstappenem a Landem Norrisem, kteří se dostali do kolize během souboje o pozice. Oba jezdci poškodili své vozy a museli zpomalit. Verstappen dokázal i přes penalizaci pokračovat v závodě a nakonec skončil pátý, zatímco Norris musel odstoupit.

Po kolizi lídrů se štěstí usmálo na Hamiltona, který oslavil druhé vítězství v kariéře. Tento triumf byl pro něj velkým překvapením, zejména po těsném souboji s Verstappenem a Norrisem.

Hamilton po závodě uvedl: „Je to neuvěřitelný výsledek. Na začátku závodu to byl tvrdý boj, abychom udrželi třetí místo. Pak jsem viděl, jak se Max a Lando do sebe pustili. Věděl jsem, že Lando bude chtít ten závod vyhrát.“

Série tří závodů v krátkém sledu vyvrcholí v neděli 7. července v britském Silverstonu, kde se pojede další závod Formule 1. Hamilton doufá, že dokáže udržet svou formu a bojovat o další vítězství.