Různé týmy prožijí různé emoce: nadšení a rozčarování, díky revoluci v pravidlech Ligy mistrů.

Různé týmy prožijí různé emoce: nadšení a rozčarování, díky revoluci v pravidlech Ligy mistrů.

V Lize mistrů v ledním hokeji se letos objeví několik nových pravidel, která mají přinést více zábavy a vzrušení pro fanoušky. První změnou je, že inkasovaný gól v oslabení už neukončí přesilovku soupeře. Hráči budou i při menších trestech odpykávat na trestné lavici celé dvě minuty.

Druhá změna se týká vstřelené branky při signalizované výhodě. V takovém případě se odkládaný trest neruší a tým, který vstřelil gól, bude mít k dispozici přesilovku.

Třetí úprava pobízí bránící tým v oslabení k větší útočné aktivitě, protože dosažením gólu ukončí početní výhodu soupeře.

Tobias Salmelainen, člen Sportovní komise soutěže, uvedl, že tyto změny mají přinést další rozvoj a vzestup hokeje. Liga mistrů je podle něj ideální platformou pro vyzkoušení těchto novinek.

Zástupci českého hokeje se na změny také těší. Hlavní trenér Pardubic Václav Varaďa uvítal všechny změny pravidel, které podle něj podporují útočnou hru a přispějí k většímu počtu branek.

Nicméně existují obavy z nutnosti „přepnout“ se na nová pravidla, jak pro hráče, tak pro rozhodčí a diváky. Liga mistrů bude jedinou soutěží, kde budou tyto změny platit, takže všichni aktéři se budou muset dobře připravit na neobvyklé situace.

Hlavní trenér Václav Varaďa věří, že hráči budou nová pravidla vnímat a podle nich se připravovat. Každý hráč má své herní myšlení a dovednosti, které ho specializují na určitou část hry.