Rybakinová vyjádřila své rozhořčení nad WTA a čeká ji zápas proti českému soupeři

Rybakinová vyjádřila své rozhořčení nad WTA a čeká ji zápas proti českému soupeři

Moskevská rodačka, Anastasija Rybakinová, se po svém vítězství na loňském Wimbledonu a následném finále letošního Australian Open etablovala jako členka takzvané „velké trojky“ ženského tenisu. Nicméně, Rybakinová pravidelně vyjadřuje frustraci z toho, že nedostává od turnajových organizátorů takový respekt jako její soupeřky Aryně Sabalenkové, Ize Šwiatekové či americkým hvězdám Coco Gauffové a Jessice Pegulaové.

Na více turnajích nebyla spokojena se svým nasazením na největší dvorce a nyní se zdá, že její pohár trpělivosti přetekl. Ve svém instagramovém příspěvku pomocí emotikon označila vedení WTA za klauny a celou organizaci za cirkus.

Na turnaji v Tokiu, který začíná v pondělí, má Rybakinová plnit roli nasazené trojky. V systému, kde čtyři nejlepší hráčky dostávají vstupenku rovnou do druhého kola, byla však opomenuta. Doplatila na speciální pravidlo, které preferuje hráčky, které došly na předchozím turnaji do semifinále a mají tedy časové potíže přemístit se rychle do destinace dalšího turnaje.

V Tokiu proto půjdou rovnou do druhého kola dvě nejvýše nasazené Iga Šwiateková a Jessica Pegulaová, které doplní Francouzka Caroline Garciaová a Řekyně Maria Sakkariová – hráčky cestující do Japonska až z mexické Guadalajary. „Díky za změnu pravidel na poslední chvíli. Skvělé rozhodnutí od WTA, jako obvykle,“ napsala podrážděná Rybakinová na svém účtu.

V prvním kole velkého turnaje v japonské metropoli se naturalizovaná Kazaška utká s nebezpečnou Češkou Lindou Noskovou, která se v osmnácti letech dostala na 41. místo světového žebříčku. Obě tenistky se dosud na okruhu utkaly jednou, ve druhém kole letošního Roland Garros vyhrála favoritka 6:3, 6:3.

Nosková bude v Tokiu jedinou českou zástupkyní, Markéta Vondroušová a Karolína Plíšková se v pátek odhlásily. Na souběžně hraném turnaji v čínském Ningbu bude plnit roli nasazené jedničky Petra Kvitová, představí se i Kateřina Siniaková a Linda Fruhvirtová.