Sabalenková postupuje do semifinále US Open potřetí a může se případně střetnout s Vondroušovou.

Sabalenková postupuje do semifinále US Open potřetí a může se případně střetnout s Vondroušovou.

Sabalenková se stane novou světovou jedničkou a nadějí na druhý grandslamový titul v sezoně

Pětadvacetiletá tenistka Aryna Sabalenková se stane novou světovou jedničkou a zároveň živí naději na zisk druhého grandslamového titulu v této sezóně. Na začátku roku ovládla Australian Open na betonovém povrchu, kde porazila o pět let mladší Čeng Čchin-wen za 74 minut. V New Yorku dosud neztratila ani set.

Sabalenková se po vítězství v čtvrtfinále vyjádřila: „Myslím, že jsem dnes hrála skvělý tenis. Jsem moc spokojená se svým výkonem. Získala jsem šanci hrát další grandslamové semifinále a doufám, že v něm podám ještě lepší výkon.“

Pro tenistku z Běloruska je to již sedmé grandslamové semifinále v její kariéře a páté za sebou. Vloni na US Open vypadla v boji o finále s pozdější vítězkou Igou Šviatekovou z Polska. Tentokrát si Sabalenková slibuje, že se udrží v turnaji až do konce.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku na tvrdém povrchu má dotaci 65 milionů dolarů. V ženské dvouhře se Sabalenková ve čtvrtfinále utkala s Čeng Čchin-wen a vyhrála 6:1, 6:4.

V juniorské dvouhře se odehrálo třetí kolo. Valentová porazila Quevedovou 2:6, 6:3, 6:2, Samsonová porazila Miličovou 6:4, 6:1 a Jamrichová porazila Bartůčkovou 6:4, 6:3.