Sabalenková přiznala, že porážka od Muchové byla drsná a těžká k překonání.

Sabalenková přiznala, že porážka od Muchové byla drsná a těžká k překonání.

Od 15. srpna Sabalenková hromadí až děsivé statistiky. Ovládla turnaj v Cincinnati, US Open a minulý týden i podnik ve Wu-chanu. Stopku jí v tomto období vystavila jen jediná soupeřka – Karolína Muchová.

Čtvrtfinále v Pekingu byl pořádný boj. Hrálo se na tři sety téměř tři hodiny a Češka v rozhodující sadě dvakrát dotahovala manko dvou gemů. Nakonec ji ovládla 6:4 a postoupila do semifinále. 

Pro Sabalenkovou to byla těžká rána, konec šňůry 15 vítězství a další porážka od tenistky, proti které se jí dlouhodobě nedaří. 

„Byla to jedna z těch drsných proher, které je těžké překonat. Měla jsem příležitosti, abych to dotáhla k vítězství, ale nevyužila jsem je,“ přiznala Sabalenková v rozhovoru pro WTA Insider. 

Sama prý na sobě ale cítí, že je ve 26 letech jinou hráčkou, mentálně dospěla a už po takových prohrách neláme rakety v šatně, ani se nervově nehroutí.

„Dřív bych si řekla, že to je konec, že jsem na dně, když nedokážu vyhrát takový zápas. Teď už je to jinak. V duchu jsem uznala, že Karolína odehrála fantastické utkání. Jsem za ní šťastná, že se jí v Pekingu tak zadařilo, ale já jdu dál a čeká mě další turnaj,“ popsala Běloruska, jak se s porážkou vypořádala.

A povedlo se jí to skvěle. Hned následující podnik z kategorie WTA 1000 ovládla a vrátila se před blížícím se Turnajem mistryň na vítěznou vlnu. Sama netuší, jak k takové proměně došla.

„Nevím, co se změnilo. Ale začala jsem si uvědomovat, že to, že vás porazila taková skvělá soupeřka, nic neznamená. Je to jeden den, jeden zápas. Můj tenis tam pořád je, pořád jsem to já, přijdou další šance,“ vysvětlila.  

Nyní je před ní jediný cíl. Uspět první týden v listopadu na Turnaji mistryň v Rijádu a vzít si tenisový trůn, ke kterému se přiblížila na méně než 100 bodů, protože dosavadní jednička Polka Iga Šwiateková od US Open nehraje.

„Důležitý je odpočinek. Kvalitní čas strávený odpočinkem, chvílemi s rodinou, abych ulevila i hlavě. Výsledky z posledních měsíců jsou před Rijádem ale hodně dobré znamení,“ dodala Sabalenková.

Mohlo by vás zajímat: Bitva Tomáše Macháče se světovou jedničkou Jannikem Sinnerem:

Sabalenková nedávno zažila porážku od Karolíny Muchové, která jí zastavila vítěznou šňůru. I přesto se však Sabalenková nevzdává a plánuje pokračovat ve svém úspěšném tažení na tenisových dvorcích.

V rozhovoru pro WTA Insider Sabalenková přiznala, že porážka od Muchové byla pro ni těžká a drsná, ale zároveň se snaží z ní vzít poučení a posunout se dál. Ve svých 26 letech se cítí mentálně silnější a schopná lépe zvládat neúspěchy.

Po porážce v Pekingu se Sabalenková vrátila na vítěznou vlnu a ovládla následující turnaj. Sama neví, co se změnilo, ale uvědomila si, že jedna porážka neznamená konec a že má stále svůj tenis a šance na úspěch.

Nyní se Sabalenková zaměřuje na Turnaj mistryň v Rijádu, kde chce uspět a vzít si tenisový trůn. Snaží se odpočívat a nabrat síly pro nadcházející výzvy, které ji čekají.

I přes porážku od Muchové Sabalenková zůstává pozitivní a odhodlaná dosáhnout svých cílů. Její odhodlání a síla vůle ji mohou posunout ještě dál na tenisovém žebříčku.