Sabalenková ukončuje sérii Američanky na Wimbledonu

Sabalenková ukončuje sérii Američanky na Wimbledonu

Běloruská tenistka Aryna Sabalenková si ve čtvrtfinále světové dvojky Wimbledonu poradila s Američankou Madison Keysovou. Sabalenková vedla v prvním setu již 5:1 a bez problémů ho dotáhla k vítězství. Ve druhé sadě ztratila podání, ale následující čtyři gamy získala a po hodině a půl proměnila druhý mečbol. Tímto vítězstvím se ujala vedení 2:1 ve vzájemných duelech s Keysovou a ukončila její sérii devíti výher na trávě.

Sabalenková dosáhla stejného výsledku jako předloni na Australian Open, kdy v semifinále podlehla Karolíně Plíškové. Její soupeřkou v semifinále Wimbledonu bude Kazaška Elena Rybakinová. První dva sety jejich duelu byly velmi vyrovnané. První set získala až v tie-breaku Rybakinová, druhý díky jedinému brejku Dabrowská. Rozhodující sadu měla pevně pod kontrolou Dabrowská, která soupeřce povolila pouze jeden game. Dabrowská porazila Rybakinovou potřetí z pěti zápasů a postoupila do grandslamového semifinále.

V čtyřhře mužů se Adam Pavlásek a Ariel Behar utkali s nasazenými jedničkami Wesleyem Koolhofem a Nealem Skupským. Pavlásek a Behar získali první set, ale vedení neudrželi a prohráli 6:4, 2:6, 3:6.

Tenisový Wimbledon v Londýně na trávě má celkovou dotaci 44,7 milionu liber. V ženské dvouhře se Aryna Sabalenková utkala s Madison Keysovou a vyhrála 6:2, 6:4. Ve druhém čtvrtfinále se Dabrowská utkala s Rybakinovou a po třísetovém boji vyhrála 6:7 (5:7), 6:4, 6:1.

V juniorské dvouhře se česká tenistka Linda Bartůňková utkala s Britkou Xuovou a vyhrála 6:3, 6:2. V juniorské čtyřhře se český pár Kovačková a Samsonová utkal s párem Allamíová a Aúníová a vyhrál 6:4, 6:4. Další český pár Valdmannová a Suvirdjonková se utkal s párem Pawlikowská a Taylorová a prohrál po třísetovém boji 4:6, 6:3, 10:5.