Sáblíková dosáhla v Salt Lake City na třech kilometrech umístění mimo elitní desítku

Sáblíková dosáhla v Salt Lake City na třech kilometrech umístění mimo elitní desítku

Rychlobruslařský závod Světového poháru v Salt Lake City přinesl zajímavé výsledky. V ženské kategorii se z premiérového vítězství radovala 24letá Nizozemka Joy Beuneová, která si časem 3:56,86 minuty vytvořila nové osobní maximum. Na druhém místě skončila její krajanka Irene Schoutenová a třetí byla Valerie Maltaisová z Kanady. Česká závodnice Martina Sáblíková, která měla problémy s třísly a vynechala mistrovství Evropy, se umístila na 11. místě se časem 4:03,62.

Ve stejném závodě se představila také Ragne Wiklundová, která vede pohárové hodnocení dlouhých disciplín. Trojnásobná olympijská šampionka s Norkou prohrála a už po dojezdu věděla, že výsledkově závod dobře nedopadne. Skončila devátá a momentálně se drží na druhém místě v celkovém pořadí SP, zaostává však o 38 bodů za Wiklundovou.

V mužské kategorii se na trati 1000 metrů nejlépe dařilo Američanovi Stolzovi, který zvítězil časem 1:05,37 minuty. Druhý skončil Číňan Ning Čung-jen a třetí byl Ital Bosa. V celkovém pořadí SP v této disciplíně vede Ning Čung-jen.

Na trati 1000 metrů žen zvítězila Japonka Takagiová, druhá byla Američanka Goetzová a třetí skončila Číňanka Chan Mej. Celkové pořadí SP v této disciplíně vede Takagiová.

Celý článek je k dispozici na stránkách, kde jsou uvedeny také další výsledky závodu.