Salač získal sedm bodů v závodě Moto2 v Misanu

Salač získal sedm bodů v závodě Moto2 v Misanu

Velká cena San Marina, která se konala v italském Misanu, přinesla zajímavé výsledky pro českého jezdce. Start se mu vydařil a hned po prvním kole se posunul z čtvrté řady na šestou pozici. Během závodu se držel ve skupině bojující o čtvrté místo a po pádu Španěla Arona Caneta měl dokonce šanci na umístění na stupních vítězů.

I když se jezdcům týmu Gresini Racing nepodařilo zaútočit na umístění v top 3, tak deváté místo jim pomohlo zapomenout na předchozí neúspěch v Barceloně a bodovat po desáté v této sezóně. Vítězem závodu se stal Pedro Acosta, který si tak připsal již páté vítězství v letošním šampionátu. Druhý dojel Ital Celestino Vietti a třetí byl další Španěl Alonso Lopez.

V kategorii Moto3 se lídr seriálu Daniel Holgado ze Španělska neprosadil a nezískal žádné body. Jeho náskok na sedmého jezdce Ajumu Sasakiho z Japonska se tak ztenčil na pouhé čtyři body. Vítězem závodu se stal Kolumbijec David Alonso, který si tak připsal třetí vítězství ve čtyřech posledních závodech.

Celkové pořadí mistrovství světa silničních motocyklů po 12 z 20 závodů v kategorii Moto3 vypadá následovně: 1. Holgado (Šp./KTM) 161 bodů, 2. Sasaki (Jap./Husqvarna) 157 bodů, 3. Masiá (Šp./Honda) 149 bodů, 4. Öncü (Tur./KTM) 144 bodů, 5. Alonso (Kol./GasGas) 140 bodů, 6. Ortolá (Šp./KTM) 132 bodů.

Další závody se budou konat v kategoriích Moto2 a MotoGP. Moto2 začne v 12:15 a MotoGP ve 14:00.