Salačova sázka na riziko se vyplatila: V Japonsku dojel senzačně třetí.

Salačova sázka na riziko se vyplatila: V Japonsku dojel senzačně třetí.

Salač byl v prostřední kubatuře světového šampionátu zatím dvakrát druhý: předloni v Thajsku a loni v Le Mans. Letos byl pražský rodák nejlépe desátý.

Český jezdec ovládl oba páteční tréninky, ale v sobotu ho při kvalifikaci zradilo počasí a obsadil až 18. místo.

Krátce po startu nedělní Grand Prix se o několik míst propadl. Závod byl ale hned po úvodním kole přerušen kvůli dešti.

Na rozdíl od většiny soupeřů vsadil při restartu na pneumatiky bez vzorku. Na postupně usychající trati začal po několik okruzích výrazně zrychlovat.

Z 24. příčky se záhy dostal do bodované patnáctky a na jedno kolo byl až o čtyři sekundy rychlejší než závodníci před ním.

Osm kol před koncem byl jezdec týmu ELF Marc VDS Racing už v nejlepší desítce. Salač projížděl závodním polem jako nůž máslem. Stačily další dva okruhy a byl třetí.

Až do závěru Velké ceny jel za českým jezdcem v závěsu Jeremy Alcoba. Salač dokázal Španěla udržet za sebou a s náskokem desetiny sekundy dojel třetí.

Pro první triumf v kariéře si dojel ´španělský jezdec Manuel Gonzalez. Druhý dojel lídr seriálu Ai Ogura, který tak navýšil vedení v šampionátu na 60 bodů před Sergiem Garciou,. Ten byl dnes až čtvrnáctý.

Aktualizujeme…

Český jezdec Jakub Salač nedávno překvapil světovou motocyklovou scénu svým senzačním výkonem na Grand Prix Japonska. Salač, který je členem týmu ELF Marc VDS Racing Team, dokázal dojet na skvělém třetím místě, což je jeho nejlepší umístění dosud.

Salač se v průběhu víkendu ukázal jako silný soupeř, když ovládl oba tréninky. Nicméně, během kvalifikace ho zradilo počasí a skončil až na 18. místě. Po startu nedělního závodu se Salač propadl o několik pozic, ale závod byl brzy přerušen kvůli dešti.

Při restartu závodu Salač vsadil na pneumatiky bez vzorku, což se ukázalo jako správné rozhodnutí. Postupně se propracoval z 24. místa do bodované patnáctky a nakonec dojel na skvělém třetím místě. Salač dokázal udržet za sebou i Jeremyho Alcobu a dojel s náskokem desetiny sekundy na třetím místě.

Vítězem závodu se stal španělský jezdec Manuel Gonzalez, druhý byl Ai Ogura a třetí Jakub Salač. Tento výsledek je pro Salače obrovským úspěchem a ukazuje jeho potenciál na mezinárodní motocyklové scéně.

Salačův výkon na Grand Prix Japonska ho posunul v žebříčku šampionátu a ukázal jeho schopnost bojovat o přední pozice. Fanoušci jsou nadšeni z jeho výkonu a těší se na další závody, kde bude Salač určitě jedním z hlavních favoritů.