Salah překonal rekord a porazil Sheerana, Liverpool začal novou éru po Kloppovi vítězstvím.

Salah překonal rekord a porazil Sheerana, Liverpool začal novou éru po Kloppovi vítězstvím.

Egyptský útočník Muhammad Salah devátým gólem v úvodním kole překonal rekord Premier League.

Ipswich se vrátil do nejvyšší soutěže po 22 letech. Za poslední dva roky zvládl postup o dvě patra výš a před sezonou utratil za posily v přepočtu 1,5 miliardy korun. Favoritovi vzdoroval přesně hodinu, než se trefil Portugalec Diogo Jota.

Po pěti minutách přidal druhou branku Salah a překonal rekord, který drželi Alan Shearer, Frank Lampard a Wayne Rooney. Rozesmutnil i zpěváka Eda Sheerana, který se přišel podívat na obnovenou ligovou premiéru klubu, v němž nedávno získal minoritní podíl.

Anglická fotbalová liga – 1. kolo:

Ipswich – Liverpool 0:2 (60. Jota, 65. Salah),

16:00 Arsenal – Wolverhampton, Everton – Brighton, Newcastle – Southampton, Nottingham – Bournemouth,

18:30 West Ham – Aston Villa.

Muhammad Salah, egyptský útočník Liverpoolu, nedávno v prvním kole Premier League překonal rekord této soutěže devátým gólem. Tento výkon přinesl Liverpoolu vítězství 2:0 nad Ipswichem, který se po 22 letech vrátil do nejvyšší anglické ligy.

Ipswich, který za poslední dva roky zvládl postup o dvě patra a před sezonou utratil za posily obrovskou sumu peněz, dokázal favoritovi vzdorovat až do 60. minuty, kdy se trefil Diogo Jota. Salah poté přidal druhý gól zápasu a překonal rekord, který dosud drželi Alan Shearer, Frank Lampard a Wayne Rooney. Tímto výkonem rozesmutnil i zpěváka Eda Sheerana, který se přišel podívat na obnovenou ligovou premiéru klubu, ve kterém nedávno získal minoritní podíl.

V dalších zápasech prvního kola Premier League se utkají týmy jako Arsenal proti Wolverhamptonu, Everton proti Brightonu, Newcastle proti Southamptonu, Nottingham proti Bournemouthu a ve večerním zápase se střetnou West Ham a Aston Villa.

Salahův skvělý výkon a rekordní gól jistě potěšil fanoušky Liverpoolu a ukázal, že je stále jedním z nejlepších útočníků světa. Budeme sledovat, jak se bude vyvíjet jeho forma a zda dokáže pomoci Liverpoolu k dalším úspěchům v této sezóně.