San Jose porazilo Devils, Palátův gól nestačil k vítězství

San Jose porazilo Devils, Palátův gól nestačil k vítězství

San Jose Sharks získali svou první výhru na venkovním ledě v této sezóně, když porazili tým New Jersey Devils 6:3. San Jose vedlo 4:2 po dvou brankách Jacoba MacDonalda a Anthonyho Duclaira. V 53. minutě snížil Palát na 4:3, ale o čtyřicet sekund později zvýšil Mikael Granlund na konečných 6:3. William Eklund pak pečetil výhru Sharks po asistenci Hertla, když New Jersey hrálo bez brankáře.

Tato výhra byla pro San Jose velmi důležitá, protože na venkovním ledě se jim předtím nedařilo a prohráli všech deset předchozích zápasů. Domácí bilance Sharks je naopak velmi dobrá, když vyhráli 47 zápasů a prohráli pouze 18. Bohužel se ale tým musel obejít bez brankáře Kaapa Kähkönen, což jim trochu pokazilo premiéru nového hráče Šimona Nemce v NHL. Slovenský obránce, který byl draftován jako druhý v loňském draftu, si ale přesto připsal dvě asistence.

Dalším zápasem NHL bylo utkání mezi týmy Columbus Blue Jackets a Ottawa Senators. Ottawa se ujala dvougólového vedení díky brankám Claude Girouxe a Bradyho Tkachuka. Nicméně Columbus dokázal zápas otočit ve svůj prospěch a v rozmezí 15. až 29. minuty vstřelil čtyři branky. Postupně se prosadili Patrik Laine, Dmitrij Voronkov, Adam Fantilli a Boone Jenner. Hlavním hrdinou zápasu se stal brankář Columbusu Elvis Merzlikins, který zastavil 41 střel, včetně čtyř pokusů Dominika Kubalíka.

Výsledky zápasů:

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 4:2

New Jersey Devils – San Jose Sharks 3:6