Šapovalivova sladká pomsta: Porážka Finů vynesla gratulace ze zámoří po Kanadě

Šapovalivova sladká pomsta: Porážka Finů vynesla gratulace ze zámoří po Kanadě

Český hokejový tým do 20 let nedávno získal bronzovou medaili na Mistrovství světa v Kanadě. Tým se po turnaji vrátil do České republiky a hráči jsou plni radosti a euforie z úspěchu.

Tým začal čtvrtfinále turnaje velmi dobře, ale ve druhé třetině se situace obrátila a Kanada mohla snadno dát pět gólů. Měli jsme trochu štěstí, že jsme nakonec rozhodli v poslední minutě. Ale opravdu nás to nakoplo. Poté jsme odehráli dobré utkání se Švédskem, a nakonec jsme zvítězili nad Finskem, řekl devatenáctiletý centr.

Dvacítka přivezla dvě medaile po sobě, což se naposledy stalo před dvaceti lety v letech 2000 a 2001. Jsme rádi, že jsme si tím získali respekt. Je to neuvěřitelné. Jako malý kluk jsem vždycky sledoval turnaj dvacítek o Vánocích a na přelomu roku a chtěl jsem si ho zahrát. Nikdy by mě ale nenapadlo, že z něho budu mít medaili, a navíc dvě, raduje se hráč.

Oslavy po zápase byly podle něj jiné než před rokem v Halifaxu. Po prohraném finále se obvykle v kabině neoslavuje. Tentokrát jsme si mohli trochu víc užít oslav. Je to prostě lepší pocit, když zakončíte turnaj vítězně, porovnává hráč. Hráči plánovali pokračovat v oslavách i po přeletu z Kanady. Půjdeme se podívat do centra a rozloučit se. Pro některé to je konec kapitoly, ale nad smutkem určitě převládá euforie. Jak jinak se loučit než medailí, dodal hráč.

Zápas o bronz bude vždy patřit mezi největší hokejové zážitky. Celá třetí třetina, pak ty emoce, oslavy na ledě a v kabině. Budu na to dlouho vzpomínat, bylo to něco neuvěřitelného. Hodně jsem slyšel, že když to bylo 2:5 a pak 3:5, tak už nám nikdo moc nevěřil. Ale my jsme si v kabině řekli, že si musíme věřit, a když to vyjde, bude vše o to sladší, než kdybychom zápas kontrolovali celou dobu, přiblížil hráč.

Obrat ze 4:5 na konečných 8:5 trval týmu pouhých 50 sekund. Jsou tři minuty do konce a odvoláte brankáře. Je tam velká nejistota, co se stane. Vyrovnali jsme a pár sekund po vyrovnání jsme najednou vedli. To byl úplný výbuch a pár kluků na střídačce jsme museli uklidnit, protože do konce zápasu zbývala asi minuta a půl. Gólem na 7:5 se to ale trochu odzpívalo. V tu chvíli jsme věděli, že to asi zvládneme a dotáhneme do úspěšného konce, popsal