Saúdové nabízejí miliardy za Mbappého – dražší než Neymar a kdokoliv jiný

Saúdové nabízejí miliardy za Mbappého – dražší než Neymar a kdokoliv jiný

Kylian Mbappé, francouzský fotbalový mistr světa, by se mohl stát nejdražším hráčem v historii, pokud by souhlasil s přestupem do nového klubu. Dosud tento rekord drží jeho spoluhráč z Paris Saint-Germain, brazilský fotbalista Neymar, za kterého klub v roce 2017 zaplatil 222 milionů eur.

Spekulace o odchodu Mbappého se objevily již v červnu, kdy vedení PSG oznámilo, že neprodlouží jeho smlouvu, která vyprší po sezóně 2023/24. Tím pádem by mohl odejít zdarma. Vedení týmu dokonce vynechalo Mbappého z nominace na předsezonní turné do Asie, což vyvolalo další spekulace o jeho možném prodeji před začátkem nového ročníku.

Mediální spekulace se dlouhodobě zaměřovaly především na zájem Realu Madrid. Nicméně nově se do hry vložil také saúdskoarabský klub al-Hilál. Po příchodu Cristiana Ronalda do an-Nasru se do Saúdské Arábie přesunula řada dalších hvězd za lukrativními kontrakty, včetně aktuálního držitele Zlatého míče Karima Benzemy. Lionel Messi zvolil angažmá v severoamerické MLS a podepsal smlouvu s týmem Inter Miami.

Je tedy otázkou, kam se Mbappé nakonec přesune a zda se skutečně stane nejdražším hráčem v historii. Jeho talent a výkony na hřišti ho činí jedním z nejžádanějších fotbalistů současnosti, a proto je jeho přestup sledován s velkým zájmem fanoušků i médií.