Sebevědomá Američanka tvrdí, že není Vondroušová, ale suverénní Iga.

Sebevědomá Američanka tvrdí, že není Vondroušová, ale suverénní Iga.

Měla by to být oslava tenisu. V semifinále French Open se proti sobě postaví dvě aktuálně nejlepší tenistky světa podle živého žebříčku. Gauffová má totiž momentálně o 200 bodů více než doteď druhá Běloruska Aryna Sabalenková, kterou ale ještě boj o nejlepší čtyřku v Paříži čeká.

Přesto je už před semifinálovým střetnutím americká tenistka považovaná za outsiderku. Světová jednička Šwiateková si totiž díky drtivým výhrám v osmifinále a čtvrtfinále vydobyla auru naprosté neporazitelnosti.

„Ukazuje kvality světové jedničky, navíc tu už třikrát vyhrála, přesto půjdu do zápasu se sebedůvěrou,“ nechala se Gauffová slyšet poté, co v úterý porazila Tunisanku Uns Džábirovou.  

Dvacetiletá rodačka z Atlanty moc dobře ví, co ji čeká. Proti Šwiatekové odehrála už jedenáct zápasů, vyhrála jediný, loni v semifinále podniku v Cincinnati.

„A ani tam jsem nešla na kurt s vědomím, že nemám šanci, když jsem všechny předchozí zápasy proti ní prohrála,“ vzpomíná Gauffová.

Novináři se jí přesto zeptali, zdali jí neznepokojuje, že takovým hráčkám, jako jsou Ruska Anastasia Potapovová u Češka Markéta Vondroušová, uštědřila takový příděl. První neuhrála ani gem, druhá pouze dva. 

„Iga je těžká soupeřka pro každého. Musím se prostě poučit, projít si zápasy, které jsem proti ní na antuce hrála, a s týmem vymyslet strategii. Rozhodně nebudu myslet na hráčky, které porazila. Nejsem Potapovová a nejsem ani Vondroušová, nic to neznamená,“ dodala vítězka posledního US Open.

Semifinále prý bude brát i jako osobní výzvu. Na Roland Garros ji totiž Polka porazila už v roce 2022 ve finále a loni ve čtvrtfinále. V obou případech proti antukové královně neuhrála ani set.

„Možná, že prohraju stejným skóre jako ty holky přede mnou. Ale v tuhle chvíli určitě nemám co ztratit, veškerý tlak je na ní,“ uzavřela téma Gauffová.

V semifinále French Open se bude konat velké střetnutí mezi dvěma nejlepšími tenistkami světa – Cori Gauffovou a Iga Świątekovou. Gauffová momentálně vede žebříček o 200 bodů před druhou Aryna Sabalenkovou, ale stále se považuje za outsiderku v tomto zápase.

Iga Świąteková, světová jednička, si získala respekt díky svým výkonům v osmifinále a čtvrtfinále French Open. Gauffová však tvrdí, že půjde do zápasu s sebevědomím a odhodláním. I přesto, že se proti Świątekové již 11krát utkala a vyhrála pouze jednou, věří v své schopnosti a strategii.

Gauffová se nechce nechat ovlivnit výkony jiných hráček, které Świąteková porazila s velkým rozdílem ve skóre. Tvrdí, že každý zápas je jiný a že se bude soustředit na svou vlastní hru. Pro ni bude semifinále French Open také osobní výzvou, protože v minulosti byla Świątekovou poražena ve finále i ve čtvrtfinále tohoto turnaje.

Gauffová se tedy chystá na náročný zápas, ale s odhodláním a sebevědomím. I přes minulé porážky se nebojí a chce dokázat, že má na to porazit světovou jedničku. Tlak je na Świątekové, a tak Gauffová může jít do zápasu s klidem a odhodláním bojovat o postup do finále. Bude to zajímavé střetnutí dvou špičkových tenistek, které určitě stojí za sledování.