Šéf španělského svazu suspendován FIFA kvůli polibku, Rubiales se brání tvrzením hráčky

Šéf španělského svazu suspendován FIFA kvůli polibku, Rubiales se brání tvrzením hráčky

Rubiales je členem FIFA a byl obviněn ze sexuálního násilí poté, co políbil hráčku Jennifer Hermosovou na ústa během oslav vítězství na mistrovství světa. FIFA reagovala na tuto situaci a zahájila disciplinární řízení proti Rubialesovi. Spolu se španělským fotbalovým svazem mu byl zakázán jakýkoli kontakt s Hermosovou a jeho činnost byla na minimálně 90 dní pozastavena.

Důvodem pro tuto akci FIFA je ochrana základních práv Jennifer Hermosové a zajištění bezproblémového průběhu disciplinárního řízení. Rubiales nesmí vykonávat žádnou funkci na mezinárodní ani národní úrovni.

Rubialesův odchod byl požadován vládou, vedením španělské ženské ligy a samotnými reprezentantkami. Předseda RFEF však polibek označil za lehkou pusu a odstoupit odmítl.

Rubiales navíc obvinil Hermosovou z lži, protože podle něj s polibkem souhlasila. Nejprve to Hermosová potvrdila v prohlášení pro svaz, ale později to popřela a vyslovila se pro exemplární trest.

RFEF a Rubiales ohrozili Hermosovou soudem. Ve svém prohlášení na webu zdůraznili, že Hermosová s polibkem souhlasila a zveřejnili čtyři fotografie z ceremoniálu, které podle nich ukazují, že tělesný kontakt byl oboustrannou reakcí v euforii po zisku titulu.