Šéfova matka drží hladovku po zamčení v kostele

Šéfova matka drží hladovku po zamčení v kostele

Titul: Španělský fotbalový svaz v krizi kvůli kontroverznímu polibku

Španělský fotbalový svaz (RFEF) se ocitl v hluboké krizi poté, co reprezentantka Jenni Hermosová políbila svého syna na ústa po vítězném finále mistrovství světa. Matka chlapce, Angeles Bejarová, se rozhodla protestovat proti „nelidskému zacházení“ se svým synem a zahájila hladovku.

Situace vyvolala rozruch a světová fotbalová federace FIFA suspendovala předsedu RFEF Luisa Rubialese kvůli vyšetřování této kontroverzní události. RFEF svolal na dnešek krizovou schůzku se zástupci všech regionálních svazů, aby zhodnotili situaci, která v zemi přerostla oslavy premiérového titulu ve diskuzi o sexuálním násilí, ženských právech a macho kultuře.

Angeles Bejarová, matka Luisa Rubialese, agentuře EFE řekla, že hodlá pokračovat v hladovce, „dokud se nenajde řešení nelidského a krvavého honu na mého syna, který si nezaslouží“. Vyzvala také Jenni Hermosovou, aby řekla pravdu a držela se verze událostí, s kterou přišla po vypuknutí kontroverze.

Bejarová tvrdí, že nejde o žádné sexuální obtěžování, pokud je souhlas z obou stran, což obrázky prokazují. Tvrdí, že její syn by nedokázal nikomu ublížit. Chce zjistit, co za rozpoutáním této kauzy stojí.

Luis Rubiales odmítl rezignovat kvůli aféře, ale vláda, vedení španělské ženské ligy a samotné hráčky požadují jeho odchod z čela svazu. Hráčky dokonce pohrozily, že dokud bude Rubiales ve vedení, nebudou reprezentovat.

Rubiales však tvrdí, že Jenni Hermosová s polibkem souhlasila, což útočnice nejprve potvrdila ve svém prohlášení pro svaz. Později však toto popřela a vyslovila se pro exemplární trest. Rubiales ji obvinil ze lži a pohrozil soudem.

Tato kontroverze vyvolala vášnivé diskuse ve španělské společnosti ohledně sexuálního násilí, ženských práv a macho kultury. Je zřejmé, že RFEF musí nalézt řešení, které uspokojí všechny strany a obnoví důvěru ve svaz.