Šest českých prvoligových klubů se zúčastní Zimní fotbalové Tipsport ligy.

Šest českých prvoligových klubů se zúčastní Zimní fotbalové Tipsport ligy.

Tipsport snížil počet účastníků zimní ligy oproti minulému ročníku. Tentokrát se zúčastní 16 týmů, které budou rozděleny do čtyř čtyřčlenných skupin. Každý tým čekají tři utkání a celkový vítěz získá prémii 200 tisíc korun. Turnaj proběhne od 10. do 27. ledna.

Z českých prvoligových mužstev se zúčastní Mladá Boleslav, Olomouc, Bohemians 1905, Pardubice, Teplice a Zlín. Osm týmů je z tuzemské druhé ligy a dva ze Slovenska. Turnaj se bude hrát ve třech skupinách v Česku a jedné na Slovensku.

Nejlepší české týmy se turnaje nezúčastní. Plzeň a Slavia neodpověděly na pozvání a Sparta se omluvila, že se nezúčastní ani její béčko, které v tom termínu letí do Anglie. Jablonec a Liberec nemohly z logistických důvodů přijet.

Na turnaj na Maltě se před rokem zúčastnilo šest týmů, letos se ale pořadatelé vracejí ke čtyřem účastníkům. Turnaj se bude hrát od 8. do 15. ledna. Z českých prvoligových týmů se na Maltu nezúčastní žádný z elitních klubů. Plzeň odmítla a dala přednost svému tradičnímu soustředění ve Španělsku. Co se týče Sparty a Slavie, pořadatelé jim účast nenabídli.

Spartu se pořadatelé neúspěšně pokoušeli přilákat v minulých letech, kdy byl Tipsport generálním partnerem Letenských. Od léta se ale hlavním partnerem ligového mistra stala jiná sázková kancelář Betano.

Olomouc se představí na Maltě i v Česku v Tipsport lize. Organizátoři souhlasili s tím, že první ze tří zápasů domácího podniku odehraje s B-týmem.