Šestnáctiletá Fruhvirtová získala již 11. titul mezi dospělými a je neporazitelná.

Šestnáctiletá Fruhvirtová získala již 11. titul mezi dospělými a je neporazitelná.

Šestnáctiletá česká tenistka Brenda Fruhvirtová se stává velkou nadějí českého tenisu. Kvůli svému nízkému věku může hrát pouze omezený počet dospělých turnajů, ale na okruhu ITF se jí daří skvěle. Nedávno ovládla dvě turnaje – ITF 60 a ITF 25. Díky těmto výsledkům by se měla posunout na přibližně 108. místo žebříčku.

V neděli potvrdila svou roli nasazené jedničky a porazila ve finále Darju Astachovovou z Ruska. Fruhvirtová má velké ambice a chce se dostat do první stovky žebříčku a jednou vyhrát grandslam a stát se světovou jedničkou.

Její výkony jsou opravdu úctyhodné, zejména způsobem, jakým dokázala získat svůj 10. a 11. titul kariéry mezi dospělými. Na antuce neztratila ani jeden set a jen jednou nechala sadu dojít do tiebreaku. Jinak si připsala přesvědčivá vítězství.

Nyní se Fruhvirtová připravuje na rychlý přechod na tvrdý povrch. Za devět dní by měla nastoupit do kvalifikace na US Open. Letos se jí již podařilo úspěšně projít dvěma grandslamovými kvalifikacemi – v Austrálii a Paříži. Na Wimbledonu skončila těsně před branami hlavní fáze.

Dalším úspěchem českého tenisu bylo finále turnaje ITF 25 v polské Lodži, kde Andrew Paulson získal šestý titul v kariéře. V boji o trofej porazil svého krajan Daniel Pátý.

Brenda Fruhvirtová a Andrew Paulson tak předvádějí skvělé výkony na okruhu ITF a ukazují svůj potenciál pro budoucnost českého tenisu.