Šestnáctiletá Fruhvirtová získává svůj první grandslamový titul, Krejčíková také postupuje

Šestnáctiletá Fruhvirtová získává svůj první grandslamový titul, Krejčíková také postupuje

Česká tenistka Barbora Krejčíková vyhrála svůj první zápas na grandslamovém turnaji Australian Open v Melbourne. Osmadvacetiletá Krejčíková porazila Japonku Hontamaovou za dvě hodiny a pětadvacet minut. I přes 47 nevynucených chyb se jí podařilo zvítězit a postoupit do druhého kola turnaje. Krejčíková je dvojnásobnou vítězkou Roland Garros z roku 2021.

Naopak sedmnáctiletá česká tenistka Sára Bejlek neuspěla ve svém zápase proti favorizované Kanaďance Leylah Fernandezové. Bejlek zahrála sedmnáct vítězných míčů, ale 22 nevynucených chyb jí přineslo porážku. Bejlek již potřetí neprošla první fází grandslamového turnaje.

Další český zástupce, Tomáš Macháč, vyhrál svůj zápas proti Japonci Šintarovi Močizukimu. Macháč zvítězil ve třech setech a postoupil do druhého kola turnaje.

V dalším kole se Barbora Krejčíková utká s Němkou Tamarou Korpatschovou. Sestra Lindy Fruhvirtové, Brenda Fruhvirtová, porazila Rumunku Bogdanovou a postoupila do druhého kola, kde by mohla narazit na obhájkyni titulu Bělorusku Arynu Sabalenkovou.

Grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne pokračuje a fanoušci se mohou těšit na další zajímavé zápasy.