Shiffrinová oslavuje vítězství na Slovensku, Dubovská dosáhla sezónního rekordu

Shiffrinová oslavuje vítězství na Slovensku, Dubovská dosáhla sezónního rekordu

Mikaela Shiffrinová potvrdila svou nadvládu ve slalomu na Světovém poháru v alpském lyžování. V prvním kole na 21. příčce, ve druhém kole ale předvedla desátou nejrychlejší jízdu a polepšila si. Závodnice, jejímž životním maximem je tři roky stará šestá příčka z Levi, za vítězkou zaostala o tři sekundy.

Shiffrinová potvrdila svou dominanci ve slalomu zejména v prvním kole, po kterém měla půlsekundový náskok. Ve druhém sice chybovala a zaznamenala až sedmý čas, ale před Zrinkou Ljutičovou z Chorvatska zvítězila o 14 setin. Třetí byla Anna Swennová Larssonová ze Švédska.

Osmadvacetiletá Shiffrinová v Jasném navázala na triumfy z let 2016 a 2021 a připsala si 95. vítězství v kariéře. Navíc se 82. umístěním na stupních vítězů v jedné disciplíně postarala o nový rekord. O maximum se dosud dělila se slavným Švédem Ingemarem Stenmarkem.

Shiffrinová navíc udělala další krok k obhajobě velkého glóbu i triumfu ve slalomu. V celkové klasifikaci i v disciplíně je zatím druhá Petra Vlhová, domácí favoritka si ale v Jasném v sobotním obřím slalomu poranila vazy v pravém koleně a sezona pro ni skončila.

Od třetí Leny Dürrvé z Německa dělí Shiffrinovou ve slalomu 228 bodů, v průběžném pořadí Světového poháru má trojnásobná olympijská medailistka náskok 420 bodů před třetí Larou Gutovou-Behramiovou ze Švýcarska. Dubovská je ve slalomu 23., celkově jí patří 57. příčka.