Šilhavý odmítl rezignovat po selhání v Albánii, ale připustil, že jeho pozice bude řešena.

Šilhavý odmítl rezignovat po selhání v Albánii, ale připustil, že jeho pozice bude řešena.

Český fotbalový trenér Jaroslav Šilhavý neztratil naději na postup svého týmu na mistrovství Evropy. I přes porážku 0:3 v Albánii věří, že jeho svěřenci mají situaci ve skupině stále ve svých rukou. Šilhavý se rozhodl nevzdávat a chce co nejlépe připravit tým na nedělní zápas proti Faerským ostrovům.

Po prohře v Albánii bylo jasné, že Šilhavého pozice je ohrožena. Nicméně trenér se rozhodl soustředit na přípravu týmu na další zápas. Své budoucí působení nechává na rozhodnutí vedení.

Prohra 0:3 v Albánii byla pro český tým velkým zklamáním. Tým inkasoval branku už ve 9. minutě a navíc byl vyloučen hráč Mojmír Chytil. Šilhavý se nechtěl vymlouvat na tuto situaci, ale přiznal, že hra s deseti hráči je náročná.

Šilhavý má smlouvu s týmem do konce kvalifikace. V případě postupu by se smlouva automaticky prodloužila i na závěrečný turnaj. Český tým momentálně ztrácí bod na druhé Polsko a pět bodů na vedoucí Albánii. Oba soupeři ale odehráli o utkání více.

Šilhavý věří, že situaci ve skupině stále ovlivňuje český tým. Další zápasy proti Faerským ostrovům a Polsku budou klíčové. Pokud by český tým nedosáhl druhého místa, stále by měl šanci na účast v play off.

Trenér přiznal, že o možnosti baráže nepřemýšlel, ale soustředí se na příští zápasy. V konečném důsledku bude záležet na výkonu týmu na hřišti. Šilhavý doufá, že jeho svěřenci dokážou uspět a postoupit na mistrovství Evropy.